Obavijesti

Sport

Komentari 27

Dinamo protiv Cluja! Rumunji uz dosta muke pobijedili na Malti

Dinamo protiv Cluja! Rumunji uz dosta muke pobijedili na Malti

Rumunjski prvak na umjetnoj travi stadiona Ta''Qali, koji se nalazi odmah pored nacionalnog stadiona na Malti, pobijedio je 2-0. U 53. zabio je Cestor u 53. minuti, a u zadnjim sekundama prolazak je potvrdio Golofca

VIDEO

Cluj će biti Dinamov protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka. Sukladno i očekivanjima, hrvatski prvak 25. ili 26. kolovoza putovat će za Rumunjsku budući da je Cluj u prvom pretkolu kao gost prošao malteškog prvaka Florianu, ne baš uvjerljivo, no toga se ionako sutra više nitko neće sjećati...

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo počeo pripreme za novu sezonu

Pokretanje videa...

Dinamo počeo pripreme za sezonu 2020/21. 01:25

Rumunjski prvak na umjetnoj travi stadiona Ta''Qali, koji se nalazi odmah pored nacionalnog stadiona na Malti, pobijedio je 2-0. Domaćine je probio Cestor u 53. minuti nakon kratke i uspješne kombinacije poslije izvođenja kornera, dok je u zadnjim sekundama prolazak potvrdio Golofca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dinamo već zaradio 12,4 mil. €, prodajama Brekala i Brozovića mogu čak i do 23 milijuna eura?
Dinamo već zaradio 12,4 mil. €, prodajama Brekala i Brozovića mogu čak i do 23 milijuna eura?

Cluj je, treba i to reći, bio oslabljen budući da su dva igrača, Paun i bivši igrač Rijeke Damjan Đoković, još uvijek u izolaciji nakon pozitivnog testa na korona virus, Bordeianu je suspendiran, a Omrani se ozlijedio na zadnjem treningu prije dvoboja s Maltežanima. Ujedno s 2,8 milijuna eura najskuplji nogometaš u momčadi vrijednoj 25 milijuna eura prema Transfermarktu.

Inače, Cluj je multinacionalna momčad, imaju Brazilca, Kolumbijca, Francuza, Portugalca, čak i neka poznata lica kao što je Poljak Grzegorz Sandomierski, bivši dinamovac. Branio je za Dinamo kada je bečka Austria izbacila Zagrepčane nadomak skupine Lige prvaka.

Trener je od ožujka prošle godine Dan Petrescu, a Cluj je posljednje tri sezone prvak Rumunjske, ukupno šest puta. U sezoni 2012./2013. pobijedio je Manchester United na Old Traffordu 1-0 iako je tek sedam godina ranije prvi put debitirao u Europi i to u nekadašnjem Intertoto kupu. 

Još uvijek tekuće europske sezone, pak, Cluj je došao do 1/16 finala Europske lige kroz skupinu s Lazijem, Rennesom i Celticom te samo zbog pravila golova u gostima ispao od svježeg finalista Seville. U Cluju je bilo 1-1, a u Andaluziji 0-0.

Propali snovi o polufinalu: Dinamo ispao iz Lige prvaka
Propali snovi o polufinalu: Dinamo ispao iz Lige prvaka

- Gostujuća utakmica, s obzirom da se igra na jednu utakmicu, ne znam što nas čeka. Vidjet ćemo, pratit ćemo - rekao je nakon ždrijeba trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamovci u pet susreta protiv rumunjskih klubova samo jednom nije prošao. Prolazili su Modri 1964. Steauu, dvije pa tri godine kasnije Pitesti, odnosno Petrolul. Godine 1994. Steaua je u uzvratu u Ljubljani pobijedila Dinamo 3-2 i poništila poraz u Bukureštu 1-2, dok je zadnji put u sezoni 2014./2015. Dinamo s 5-2 prošao Petrolul.

U slučaju prolaza Dinamo čekaju još nezgodniji protivnici. Može na Crvenu zvezdu, azerbajdžanski Qarabag, Legiju iz Varšave, Maccabi Tel Aviv, norveški Molde... No, o tom potom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi