Obavijesti

Sport

Komentari 93

Dinamo sad može biti u skupini s velikim Milanom i Chelseajem

Dinamo sad može biti u skupini s velikim Milanom i Chelseajem
1

Zagrepčanima će ovo biti osmi nastup u skupini Europske lige, odnosno Kupa Uefa. Dva puta su bili na korak od prolaska dalje, ždrijeb je u petak, a "modri" mogu igrati protiv mnogih velikana

VIDEO

Monte Carlo, Grimaldi Forum, petak, 31. kolovoza, 13 sati. Tad počinje ždrijeb 12 skupina Europske lige. Među 48 klubova osmi će put u skupini Europske lige, odnosno Kupa Uefe, biti i hrvatski prvak.

Dinamo nije uspio izboriti elitu, ali i u Europskoj ligi na Maksimir mogu doći veliki klubovi. Primjerice, u prvom su bubnju bivši europski prvaci Milan i Chelsea, tu su još Arsenal, Sevilla, Bayer Leverkusen, Lazio, Anderlecht... Najteži bi ždrijeb iz prve jakosne skupine sigurno bili Chelsea ili Sevilla. Španjolci, doduše, još moraju u uzvratu potvrditi prolazak u skupine Europske lige, ali zna se da su oni pravi specijalisti za ovo natjecanje. Najbolji bi ždrijeb iz prve jakosne skupine vjerojatno bio Anderlecht, s kojim su “modri” jednom već bili u skupini. Tad su izgubili u Zagrebu, a pobijedili u Bruxellesu.

Zagrepčani na europsko proljeće čekaju još od davne 1970. godine, ali ako im kuglice sutra barem malo budu naklonjene, i to bi prokletstvo napokon moglo biti srušeno.

- Ova momčad može napraviti velike stvari u Europskoj ligi, naravno da se nadamo prolasku dalje - rekao je nakon ispadanja od Young Boysa kapetan Arijan Ademi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamu će ovo biti osmi nastup u skupini Europske lige, odnosno Kupa Uefe. “Modri” su dva puta doista bili na korak od prolaska dalje. Prvi put u sezoni 2004/2005., kad su Dinamo u ovom natjecanju vodili Nenad Gračan, a zatim Ilija Lončarević. Koban je bio remi protiv Heerenveena u Zagrebu nakon vodstva 2-0. Drugi put je blizu bio Vahid Halilhodžić, koji je 2010. za prolazak trebao pobjedu protiv PAOK-a u posljednjem kolu.

Na punome Maksimiru Grci su pobijedili 1-0 i san o europskom proljeću ponovno je bio ugašen. To su bila dva najbolja nastupa u skupinama ovog natjecanja, u kojemu se iskreno Zagrepčani nisu proslavili. Ukupno su od 2004. odigrali 36 utakmica i imaju samo osam pobjeda, pet remija i čak 23 poraza. Valjda je došlo vrijeme za europski iskorak. Nenad Bjelica unatoč ispadanju od Young Boysa, radi jako dobar posao u Maksimiru posljednjih mjeseci. Naravno, trebat će i malo sreće na ždrijebu, ali ovaj bi se Dinamo mogao boriti za barem drugo mjesto u skupini. Utakmice hrvatskog prvaka u Europskoj ligi moći ćete gledati na Arena Sportu.

Najteža skupina: Chelsea, Milan, Dinamo, Rennes

Najlakša skupina: Anderlecht, APOEL, Dinamo, Trenčin

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...