Obavijesti

Sport

Komentari 331

Dinamo uz puno sreće do Kupa, Belupov golman častio 'modre'

Dinamo uz puno sreće do Kupa, Belupov golman častio 'modre'
15

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 2-1 u finalu Kupa te osvojio dvostruku krunu. "Modrima" je pomogla tragikomična reakcija golmana Slavena

VIDEO

Dinamo je drugu godinu zaredom osvojio sve, prvenstvo bez većih problema, a Kup uz dosta sreće u finalu protiv Slavena (2-1) u Osijeku.

"Modri" su poveli preko Pjace iz penala, Belupo je izjednačio u drugom dijelu golom Ejupija i bio je ravnopravan, ali velika pogreška golmana Matjaža Rozmana koji prima gol od Roga s više od 30 metara usmjerila je Rabuzinovo sunce prema Zagrebu.

Rabuzinovo sunce je plavo

Dinamu je ovo 14. Kup od samostalnosti i deseta dvostruka kruna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Belupo je izgubio i svoj drugi finale Kupa, opet od Dinama, kao i 2007. godine. "Modri" nastavljaju dominaciju u ovom natjecanju jer s ovim naslovom u Kupu sad imaju tri trofeja više od svih ostalih klubova zajedno. 

Hajduk ima šest trofeja u Kupu, Rijeka tri, a Osijek  i Inter po jedan.

Dinamo bez ideje, Slaven na svojoj polovici

Dinamo je očekivano pritisnuo Slaven na polupraznom Gradskom vrtu u Osijeku.

Ono malo navijača koji su odlučili doći za finale počastila je kiša koja je neumorno padala cijelu utakmicu. "Modri" su imali loptu, ali Belupova momčad branila se bez problema. Čvrsto, organizirano i agresivno.

To je bio Kopićev plan i njega su se igrači Slavena držali bez pogovora.

Bacali su se na glavu igrači Belupa, a Dinamo nije imao ideje kako probiti blok koji je postavio Željko Kopić, koji nije ni počeo trenersku karijeru kad je Slaven zadnji put dobio Dinamo (u rujnu 2008.).

Penal na Soudaniju

Sramežljivi pokušaj Ćorića i Matela bio je uvod u ono što je obilježilo prvi dio. Soudani je prošao Edsona, Belupov Brazilac ga ruši i Ante Vučemilović, koji je sudio i finale Kupa između Slavena i Dinama 2007. godine, pokazuje na bijelu točku.

To što se Edson nije ni bunio samo pokazuje da je penal čist kao suza. 

Marko Pjaca namjestio je loptu na bijelu točku i zabio za Dinamovo vodstvo. Pomalo razočaravajućih 45 minuta na Gradskom vrtu, tvrda utakmica u kojoj su se prave šanse mogle izbrojati na prste jedne ruke. 

Belupo šokirao Dinamo

U nastavku nešto drugačija slika. Slaven je zaigrao bolje, ali i dalje je čekao je na pogrešku Dinama.

I dočekao ju je. 

Savršeno izveden protunapad, Delić dobiva loptu na lijevoj strani i ubacuje za Ejupija koji pogađa za 1-1 u 61. minuti. Dinamo se mučio, a nakon tog gola "modri" igrači kao da su dobili po dvije kile utega na svakoj nozi.

Neumorna radilica Marko Rog

Filip Ozobić unosio je nered u Dinamovu obranu, a jedina svijetla točka kod Zagrepčana bio je neumorni Marko Rog.

Upornost mu se isplatila, a imao je i jako puno sreće. 

Rog je pucao s više od 30 metara, lopta se odbila od trave i završila iza leđa Matjaža Rozmana. Tragikomična reakcija golmana Slavena odlučila je pobjednika. 

UŽIVO: Dinamo - Slaven 2-1 (Pjaca 31' p, Rog 77' / Ejupi 61')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90' Posljednja minuta. Još tri minute nadoknade.

88' Ćorić izlazi, Henriquez je u igri.

83' Malo vremena ostalo je za Belupo. 

79' Ozobić je sjajno pucao iz slobodnjaka i gotovo iznenadio Ježinu. Ali odbija to Dinamov golman u korner.

77' GOOOOOOL! Kakav gol Marka Roga! I kakav kiks Rozmana... Pucao je Dinamov igrač s preko 30 metara, lopta se odbila od trave i nakon tragikomične reakcije Rozmana završila u mreži.

76' Ćorić puca! Brani Rozman! Dobar udarac.

75' Ozobić igra sjajno. Izborio je slobodnjak na lijevoj strani. Jedan je od boljih u momčadi Belupa. 

72' Fernandes umjesto Soudanija, Hodžić u igri mijenja Machada. 

70' Belupo drži loptu, Dinamo kao da je još u šoku nakon primljenog gola. Inače, to je prvi gol koji je Dinamo primio nakon osam utakmica.

69' Križman ulazi umjesto Delića.

65' Ozobić je projurio kraj Machada kao brzi vlak, Portugalac ga ruši i dobiva žuti.

61' GOOOOOOL! Muzafer Ejupi! Sjajna akcija Belupa preko lijeve strane, Delić je dobio loptu na vrijeme i idealnom loptom pronašao Ejupija koji zabija za 1-1.

58' Sjajan prolazak Roga, ali Pjaca nije mogao do lopte. Ostaje 1-0 za Dinamo, ali Belupo sve više ide prema naprijed što u isto vrijeme otvara više prostora za Dinamove igrače.

55' Pokrivač je namjestio loptu. Slobodnjak na 30 metara. Ejupi je pucao glavom preko gola.

52' Ozobić iz slobodnjaka ubacuje točno za Ježinu. Lakši trening za Dinamovog golmana.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Osijeku. Dinamo protiv Slavena vodi 1-0 u finalu Kupa. Treneri zasad bez izmjena.

45' Kraj prvog dijela. Pomalo razočaravajućih 45 minuta. Očekivali smo više. Dinamo vodi nakon Pjacinog gola iz penala koji je izborio Soudani. Belupo se do tada branio, na polovicu Dinama izlazio je ako je baš morao. "Modri" su do tog penala bili bezopasni, a mučio ih je taj Belupov blok koji je probijen tek nakon pola sata.

40' Pet minuta do kraja prvog djela. Dinamo vodi protiv Slavena golom Pjace iz penala. "Modri" do te 31. minute nisu stvorili pravu šansu i Slaven se uspješno branio. Sad će se momčad iz Koprivnice morati otvoriti.

37' Evo konačno nešto i od Slavena. Štiglec je prošao po lijevoj strani i dao za Delića, ali bliži je Ježina koji tradicionalno brani u Kupu.

33' Soudani! Sjajna lopta Ćorića, Alžirac je pokušao iznenaditi golmana udarcem glavom, ali lopta odlazi preko gola. 

31' GOOOOOL! Marko Pjaca zabio je iz penala! Pjaca je bio miran, iako je Rozman pogodio gdje će pucati. Prejako je to bilo da bi Slavenov golman zaustavio udarac.

30' PENAL ZA DINAMO! Soudani je prošao Edsona, Brazilac je uklizao, Alžirac pada, a Vučemilović pokazuje na bijelu točku. Penal čist kao suza. Čak se ni Edson nije bunio.

23' Dinamo se budi! Soudani lijepo prima loptu na desnoj strani i daje Matelu koji je pokušao nešto između udarca i centaršuta. Nije to bilo neopasno. Lopta je prošla kraj desne stative Slavenova golmana.

19' Prvi udarac na utakmici. Ćorić je pucao točno u golmana Belupa. Odigrao je mladi veznjak s Pjacom i sam završio akciju. 

13' Svi igrači Slavena iza lopte. Dinamo zasad nema ideje kako probiti taj blok koji je postavio Željko Kopić.

9' Skroman početak Dinama. Momčad iz Koprivnice sad se žali na start Schildenfelda za koji Vučemilović nije smatrao da zaslužuje žuti karton.

5' Slaven se dobro brani i pokušava iznenaditi iz protunapada. Ozobić je umalo pobjegao po desnoj strani, ali Dinamova obrana izlazi na vrijeme.

2' Edson žestoko na Roga. Brazilac tvrdi da se Dinamov igrač bacio. Ante Vučemilović nije mislio tako. Inače, Vučemilović je sudio i finale Kupa 2007. godine u kojem je Dinamo osvojio Kup protiv Slavena. 

1' Počela je utakmica finala Kupa! Dinamo protiv Slaven Belupa na polupraznom Gradskom vrtu u Osijeku. Mučna atmosfera nedostojna finala ovog natjecanja. Ne pomaže ni kiša koja je otjerala ono malo navijača koji su namjeravali pogledati susret između favorita iz Zagreba i Kopićeve momčadi koja se nada čudu.

SLAVEN: Rožman - Purić, Edson, B. Musa, Štiglec - Pokrivač, Jambor - Ozobić, Christensen, Delić - Ejupi.

DINAMO: Ježina - Matel, Sigali, Schildenfeld, Sosa - Antolić, Machado - Soudani, Ćorić, Pjaca - Rog

OSAM GODINA Slaven Belupo je posljednji put dobio Dinamo 26. rujna 2008. godine u Koprivnici. Bilo je 2-0 za "farmaceute". Bojan Vručina zabio je oba gola.

U to vrijeme današnji trener Belupa još nije ni počeo trenersku karijeru, a sad će voditi najvažniju utakmicu u karijeri. Dinamo je od zadnjih 27 utakmica dobio u 24 navrata, tri puta je bilo neriješeno.

DRUGI U NIZU? Hajduk 2012. i Rijeka 2013. godine prekinuli su Dinamova dva Kupa zaredom. "Modri" su slavili lani protiv Splita u finalu, a sad im otvara šansa za drugi Kup u nizu. Dinamo i Slaven igrali su u finalu Kupa i u sezoni 2006./2007., "modri" su slavili s ukupnih 2-1.

DOMINACIJA Od 1999. godine samo tri kluba osvajala su Kup, od toga je Dinamo slavio čak devet puta. Od samostalnosti, samo je pet klubova osvajalo ovo natjecanje, Inker u prvom izdanju, Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk.

17:00 Pred nama je finale Kupa između Dinama i Slaven Belupa u osječkom Gradskom vrtu. Dinamo je favorit, no samo je jedna utakmica pa su iznenađenja moguća. Dinamo ide po dvostruku krunu, a Belupo se nada povijesnom trofeju.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub