Sport

Komentari 64

Dinamo u Poljskoj krenuo i po mladog 'wunderkinda' Buksu!

Dinamo u Poljskoj krenuo i po mladog 'wunderkinda' Buksu!

Aleksander Buksa ima tek 16 godina (rođen 2003. godine), nastupa za Wislu Krakow i igra prvoligaški nogomet. Vremena za transfer sve je manje, no u Dinamu se ne žele iz Poljske vratiti praznih ruku...

Dinamo bi mogao biti vrlo aktivan posljednjeg dana prijelaznog roka. Čelnici 'modrih' već su u Poljskoj gdje se 'bave' Sandrom Kulenovićem, a nova meta hrvatskog prvaka postao je i poljski wunderkind - Aleksander Buksa. Riječ je o 16-godišnjem napadaču Wisle Krakow, igraču rođenom 15. siječnja 2003. godine. Aleksander Buksa već igra prvoligaški nogomet, ove sezone iza sebe ima četiri prvoligaška nastupa i jedan gol.

Prema Transfermarktu ovaj mladac već vrijedi 400 tisuća eura, a za njega su ozbiljno zagrizli i razni europski velikani. Dinamo bi se tako iz Poljske mogao vratiti s dva napadača, iako je priča sa Sandrom Kulenovićem i dalje na 'toplo-hladno'. Legia za njega traži nekoliko milijuna eura, a Dinamo (za sada) nije spreman platiti (pre)visoke zahtjeve poljskog velikana.

Nije poznato bi li se Buksa po dolasku u Zagreb priključiti prvoj momčadi ili će svoju minutažu čekati kroz B (možda i juniorsku momčad), ali Zagrepčani ozbiljno kopaju po Poljskoj. Ništa čudno, dolazak Damiena Kadziora pokazao se punim pogotkom, to je bio dokaz kako se tamo jeftino može pronaći kvalitetan igrač. Vidjet ćemo kako će se razviti ova priča, hoće li se Dinamo sutra u Maksimiru pojaviti s Kulenovićem, Buksom, obojicom ili niti jednim od njih.

Najčitaniji članci