Sport

Komentari 34

Dinamo uz City i PSG, jedan od pet klubova koji su još 'živi' u svim natjecanjima koje igraju!

Dinamo uz City i PSG, jedan od pet klubova koji su još 'živi' u svim natjecanjima koje igraju!

Od 16 preostalih klubova u Europi njih devet praktički više ne mogu biti prvaci, a za šest Europa je zadnja šansa za trofej ove sezone. Liverpool je već ispao u čak četiri natjecanja

Baš razgovaramo Luka Ivanušec, Bartol Franjić i ja kako je lijepo da smo "živi" u svim natjecanjima i pred nama su dva četvrtfinala, Eura U21 i Europske lige, rekao je uoči prvih 90 minuta okršaja s Villarrealom Lovro Majer.

I otvorio temu tko to još ima? A odgovor je: Samo Dinamo i još četiri kluba u Europi love sve moguće trofeje do kraja sezone!

U Ligi prvaka i Europskoj ligi ostalo je, dakle, 16 klubova. No njih čak devet više gotovo i nema šanse osvojiti naslov prvaka. Neki su ispali i u Kupu pa su tek Dinamo, Manchester City, PSG, Ajax i praška Slavia ostali "živi" na svim frontovima.

Od ta četiri kluba tri su praktički već prvaci, dok je Dinamo vodeći, ali s vrlo opasnom pratnjom. Ajax je najbliži duploj kruni jer je u finalu Kupa, ali i najdalje od europskog trofeja jer u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige kod kuće je izgubio 2-1 od Rome.

Dinamo je u polufinalu Kupa, Slavia tek u četvrtfinalu, s tim da Pražani imaju i te kako aktivan rezultat u Europi nakon 1-1 s Arsenalom u gostima. Za razliku od Dinama...

I dok PSG kašljuca u prvenstvu, gdje gleda u leđa Lilleu, Manchester City uvjerljivo je prvi u prvenstvu, u polufinalu je FA kupa i finalu Liga kupa, ali u Ligi prvaka ima mršavih 2-1 protiv Borussije. U natjecanju koje je Cityju i Guardioli godinama "crna mačka"...

A od 16 preostalih klubova Romi, Manchester Unitedu, Arsenalu, Villarrealu, Granadi i Liverpoolu Europa je zadnja šansa za trofej ove sezone. Liverpool je već ispao u čak četiri natjecanja.

Liga prvaka

Europska liga

Najčitaniji članci