Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dinamo vs. Ajax - Šansa za prezimiti u Europi

Dinamo vs. Ajax - Šansa za prezimiti u Europi
1

Dinamo u četvrtak (18.30 sati) u Maksimiru igra prvu utakmicu prvoga kola Kupa Uefe protiv nizozemskog Ajaxa. Tko prođe, ide u Ligu Uefe

VIDEO

Ajax je favorit, u 3. pretkolu Lige prvaka ispali su od Slavije, no trebali su ih zgaziti, toliko su bili bolji, opisao je trener Dinama Branko Ivanković Dinamovog protivnika u 1. kolu Kupa Uefa. Uoči sezone pred njega je postavljen cilj - Liga Uefe, bez obzira na protivnika. Kuglice u Nyonu nisu bile blagonaklone i stepenica koju moraju proći slavni je nizozemski klub.
- Dinamo može igrati protiv 75 posto europskih momčadi, ali ždrijeb nam je dodijelio momčadi u onih 25 posto. Nije nikakva sramota ispadnemo li od Ajaxa - rekao je Ivanković te odmah ubrizgao injekciju optimizma:
- Znam kako možemo iznenaditi Ajax. Na sredini terena moramo pokušati parirati te kroz kreativnost, individualnost i atipičnost naših napadača stvoriti što više problema Ajaxovoj obrani.
Dinamo proljeće u Europi nije dočekao od 1971., mnogi će u šali reći da garnituru europskih dresova s dugim rukavima ne treba ni raditi. Za rušenje tradicije duge 36 godina treba izboriti Ligu Uefa i biti među tri momčadi u skupini. No prije svega proći Ajax.
- Ne uspijemo li proći Ajax, sezonu ću smatrati neuspješnom, ali siguran sam da imamo kvalitete i snage pobijediti. Zapravo, uvjeren sam - rekao je kapetan Dinama Luka Modrić.
Cilj prve utakmice?
- Ne primiti gol - rekao je napadač Davor Vugrinec.

IVANKOVIĆ: ETTO JE SPREMAN ZA AJAX
Najveći problem je desni bok. Etto je operirao šaku, a Mikić je dobio udarac i ima oteklinu. No razgovarao sam s Ettom i rekao mi je: 'Spreman sam’. To je sada pitanje psihe i glave, kako će ući u duele s tom rukom, hoće li ozljeda ostaviti traga, rekao je Ivanković za Dinamova Brazilca, koji će najvjerojatnije igrati.
Veliki Dinamov problem bit će kako ne primiti gol jer “modri” su ove sezone od 14 utakmica u čak 11 morali po loptu iza Kochovih leđa. Štoviše, Ajax igra u sustavu 4-3-3, nerijetko i s četiri napadača.
- Vrlo su pokretljivi, hitri, krasi ih odlična kombinatorika u sredini terena. Osim toga, opasni su i iz prekida - rekao je Ivanković nakon što je pogledao snimke posljednje četiri Ajaxove utakmice. U prvom kolu nizozemskog prvenstva De Grafschaapu su u gostima zabili - osam.

DOBRA VIJEST
Navijači Dinama posljednji dan su navalili na ulaznice i stadion će sigurno biti pun. Ajaxu će nedostajati iskusni Edgar Davids.

LOŠA VIJEST
Dinamu su golove zabijali Hazar, Domžale, Zadar, Međimurje i bit će doista teško sačuvati mrežu protiv Ajaxa.

Dinamo: Koch - Etto, Schildenfeld, Drpić, Čale - Vukojević, Pokrivač, Sammir, Vugrinec, Modrić - Balaban

Ajax: Stekelenburg - , Colin, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson - Gabri, Maduro, Vertonghen - Roomedahl, Huntelaar, Luque

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića