Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dinamo zna moguće protivnike: Tu su Cluj, Ferencvaroš i Slovan

Dinamo zna moguće protivnike: Tu su Cluj, Ferencvaroš i Slovan

Uefa je uz klasične podjele na nositelja i nenositelja podijelila sve i u nekoliko skupina. U prvoj skupini u nositeljima su tako Celtic ili Reykjavik, Dinamo i Young Boys, a protivnici nisu laki

VIDEO

U ponedjeljak u podne odvija se ždrijeb za pretkola Lige prvaka u kojima će svoje protivnike doznati i dva hrvatska kluba koja se ove sezone natječu u prestižnom europskom natjecanju - Dinamo i Lokomotiva.

I dok se Dinamo tjednima nadao kako će se morati natjecati tek od trećeg pretkola, Lyon im je 'uprskao' planove izbacivši Juventus zbog čega će 'modri' ipak krenuti iz drugog pretkola.

Dinamo će ždrijeb dočekati kao nositelj u skupini 1. U toj skupini još švicarski Young Boys i pobjednik susreta Celtica i Reykjavika.

Na Maksimiru su i prije ove podjele po skupinama htjeli izbjeći klubove poput Cluja, Ferencvaroša, i Midtyjllanda, a od ta tri kluba koja su u teoriji najjači protivnici, Dinamo je u svoj dio ždrijeba dobio - dva! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potencijalnih protivnika tako ima šest, a oni dolaze iz tri okršaja. Snage će odmjeriti malteška Floriana i rumunjski Cluj, mađarski Ferencvaroš i švedski Djurgarden te Slovan iz Bratislave i KI s Farskih Otoka.

Dinamo još nikada nije ispao u drugom pretkolu Lige prvaka, no kad bi se gledala samo jedna utakmica, i to prva, tri puta bilo bi jako gusto. Nijednom u prvoj utakmici nisu izgubili, ali su triput remizirali. Protiv Pjunika u Armeniji 0-0 davne 2009. godine, pa protiv Ludogoreca 1-1 tri godine kasnije, a onda protiv Fole Esch 1-1 2015. godine.

'Lokosi' imaju tri opasna protivnika

Lokomotivin ždrijeb puno je opasniji, ali i poznatiji. 'Lokosi' imaju tek tri potencijalna protivnika, a to su sve redom opasne momčadi - Bešiktaš, Rapid Beč i Viktorija Plzen.

Nije puno ostalo i do prvih utakmica. Ta jedina utakmica drugog pretkola Lige prvaka igrat će se 25. ili 26. kolovoza. Treće pretkolo na rasporedu je sredinom rujna, 15. ili 16. u mjesecu, a završni play-off igra se u dvije utakmice. Prvi put 22. ili 23. rujna, a drugi put tjedan dana kasnije.

U slučaju ispadanja u drugom pretkolu naše momčadi čeka treće pretkolo Europske lige. U slučaju prolaza? Čekaju ih još nezgodniji protivnici... Dinamo može na Crvenu zvezdu, azerbajdžanski Qarabag, Legiju iz Varšave, Makabi Tel Aviv, norveški Molde, a Lokomotiva? U taj dio ždrijeba dolaze Benfica, Dinamo Kijev, Gent, Krasnodar i Rennes...

Liga prvaka? Lova do krova

Da je igrati u Ligi prvaka itekako financijski isplativo, zna se odavno. Samo za nastup u drugom pretkolu naši bi klubovi trebali dobiti 380 tisuća eura ako ispadnu, a ako prođu dalje na račun im sjeda 480 tisuća eura. 

Tko se plasira u grupnu fazu dobiva nevjerojatnih 15 milijuna eura, a za svaki bod u skupini na račun kluba sjeda još 900 tisuća eura. Tko prođe u nokaut fazu dobije malo manje od deset milijuna eura, četvrtfinale je deset i pol milijuna, polufinale 12, a plasman u finale 15. Pobjeda? Čak 19 milijuna eura...

Uefini klupski ljeto i jesen 2020.

  • 10. kolovoza: ždrijeb 2. pretkola LP i 1. pretkola EL

  • (14. kolovoza: početak HNL-a)
  • 18./19. kolovoza: 1. pretkolo LP

  • 25./26. kolovoza: 2. pretkolo LP

  • 27. kolovoza: 1. pretkolo EL

  • 31. kolovoza: ždrijeb 3. pretkola LP i 2. pretkola EL

  • 1. rujna: ždrijeb 4. pretkola LP i 3. pretkola EL

  • 15./16. rujna: 3. pretkolo LP

  • 17. rujna: 2. pretkolo EL

  • 18. rujna: ždrijeb 4. pretkola EL

  • 22./23., 29./30. rujna: 4. pretkolo LP

  • 24. rujna: 3. pretkolo EL

  • 1. listopada: 4. pretkolo EL

  • grupna faza LP: 20./21.10., 27./28.10., 3./4.11., 24./25.11., 1./2.12., 8./9.12.

  • grupna faza EL: 22.10., 29.10., 5.11., 26.11., 3.12., 10.12.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu