Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dinamov junak Rog: Divio sam se velikom Zinedineu Zidaneu

Dinamov junak Rog: Divio sam se velikom Zinedineu Zidaneu
1

MARKO, PUCAJ! Ma svi, od Cice do prijatelja govorili su mi da moram više pucati po golu, rekao je junak velikog derbija Marko Rog koji je Hajduku zabio dva gola

VIDEO

Bio je to slobodnjak u stilu Cristiana Ronalda i Balea. Rog je očito nadaren za slobodnjake. Nema ih puno takav dar. Golman Kalinić nije kriv, to je jako teško braniti. Majstorski je zabio, kaže nam legendarni Marko Mlinarić.

Baš je Mlinka bio jedan od tih, jedan od majstora za slobodnjake. Pamti se njegova golčina Gabriću u Maksimiru u proljeće 1996. godine. Dinamo je dobio 4-1, a trener je bio baš Zlatko Kranjčar. Dvadeset godina poslije čudesnim je slobodnjakom u derbiju oduševio Marko Rog.

I ne samo slobodnjakom, bila je to njegova briljantna partija pred punim Poljudom.

- To je rezultat treninga. Jednostavno ih treba ispucati ‘mali milijun’. Cijelu karijeru vježbam slobodne udarce, baš kao i sve ostalo - rekao nam je Rog nakon sjajne poljudske partije i otkrio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao klinac sam se divio Zidaneu, njegovim slobodnjacima. Volim i Iniestu, koji ih isto super puca, ali zbog konkurencije u Barceloni rijetko to radi. Zidane mi je bio uzor dok sam bio mlađi. Uživao sam u njegovom nogometu.

Golovi iz daljine postali su Markova specijalnost. Zabio je iz daljine Slaven Belupu u finalu Kupa, golčinu Lokomotivi u posljednjem kolu prvenstva. Prošloga je tjedna zabio iz slobodnog udarca i Tbilisiju.

Cico nakon toga nije imao dvojbe, Marko je postao prvi u Dinamu kad su slobodnjaci u pitanju. Samo je pitanje koliko će još dugo biti stanovnik Maksimira. Napoli je uporan, ali nakon utakmice na Poljudu sigurno će biti još ponuda. Za očekivati je da Rog nakon utakmica play-offa Lige prvaka napusti Zagreb. Očito će otići sa stilom kao i Pjaca.

- Možda partija na Poljudu nije najbolja u karijeri, ali svakako je jedna od najdražih. Nadam se da će mi bolja biti odmah ova iduća utakmica. Naravno da ću uvijek pamtiti ovako uvjerljivu pobjedu u Splitu. Schildenfeld kaže da vrijedim više od Pogbe?! Ha, ha. Moram se nasmijati, hvala mu na tome. Takve riječi od tako iskusnog igrača puno znače – dobro je raspoložen Rog, koji je Dinamo nakon 30 godina predvodio do nove pobjede od 4-0 na Poljudu.

Zagrepčani su nastavili niz dobrih rezultata, a Cico ima potpuni mir prije utorka i prve utakmice protiv Red Bull Salzburga. Dinamo je napokon oduševio i igrom.

- Protiv Austrijanaca nemamo izbora, moramo biti odlični u obje utakmice da bismo Ligu prvaka još jednom doveli u Maksimir. Možemo to napraviti - uvjeren je Rog.

Cijena mu je nakon srijede još jednom porasla. Napoli je prije desetak dana nudio 12,5 milijuna eura, a sad će morati dodati još koji milijun da bi kupio sjajnog Roga.

I prošle je sezone Marko igrao dobro, ali nedostajala mu je realizacija. Nije puno pucao, pa su mu svi počeli savjetovati da više šutira na gol.

- Marko, pucaj više. To mi trube svi, od prijatelja pa do trenera - kaže Rog.

Ove je sezone već zabio četiri gola. Prvo Vardaru, zatim Dinamu u Tbilisiju i sad Hajduku. Sve je golove zabio u gostima. Dobro je Zdravko Mamić znao koga kupuje prošloga ljeta. Sad će Zagrepčani na Marku zaraditi 15-ak milijuna eura. Jednoga je “dragulja“ Dinamo već prodao, a druga dvojica su oduševila u najvećem hrvatskom derbiju.

Ćorićeva asistencija petom i Rogov gol iz slobodnjaka potezi su koji podsjećaju na najveće nogometne majstore. Šteta što će i ta dva majstora brzo napustiti HNL. Teško je odbiti velikane koji u Maksimir dolaze punih džepova. Rog će, nažalost, vjerojatno otići.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića