Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

'Europski Dinamo' pub kviz: Pobijedili 'Šimić za Ketsbaiu'

U SPOMEN NA ŽIDAKA Dinamovi pub kvizovi odavno su gradski hit. Deseci ‘dinamologa’ na jednome mjestu, u velikom obračunu znalaca! I beskonačne priče o europskom Dinamu...

Zagreb: Održan 9. Dinamov kviz - Europski Dinamo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
2 komentara

Nemoguće! Svaki put kad je Soudani zabio u Europi, Dinamo je pobijedio? Jesi li siguran, nedovoljno tiho razmišljala je ekipa za stolom do našeg.

- Jesam.

- A da nije Sammir? I on je u Europi zabio 13, kao Soudani.

- U jeb... ti, možda je i on...

Da, možda je i on. A možda i nije. Promašenim odgovorom ostali “dinamolozi” gledat će vas ispod oka. Onako, kao amatere među profićima.

Dinamovi pub kvizovi odavno su gradski hit, a u kafiću Innotesco na trešnjevačkoj tržnici upriličen je tematski Dinamov kviz povodom Dinamova proljeća i u spomen na Tomislava Židaka. Bilo je svakakvih ekipa, Lamza i Dudu, Komnenovo proleće, Christanval, Mlinka za Cicu, Šimić za Ketsbaiu, Nema veze ružne ili debele...

Atmosfera - dinamovska. Svugdje Dinamovi amblemi, zastave, a sa zvučnika odjekuje “...i opet sanjam tisuće te bodre, a sjever složno grmi, ori se, dok dišem, ja ću živjeti za modre...”.

Nakon prvih 20 pitanja - poluvrijeme. Kao u nogometu, 15 minuta za naručivanje runde, odlazak na WC. A na WC-u gužva kao na sjevernoj tribini Maksimira.

- Koja su to dva dinamovca promašila penale u Europi? Nekaj mi zvoni da je Badelj jedan fulal - pita me kolega iz druge momčadi.

- Cvitanović i Sammir.

- Fakat. Ja budala napisao Badelj.

Vladimir Škegro sastavio je pitanja, ne baš lagana, asistirali su mu Niko Rukavina i volonteri Futsal Dinama, koji su i pokrenuli Dinamove pub kvizove. Tijekom ta dva sata, koliko je trajao kviz, prisjetili smo se kultnih utakmica, proživjeli sve ono zbog čega je Dinamo otišao u besmrtnost.

Zagreb: Održan 9. Dinamov kviz - Europski Dinamo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ljubav prema klubu i emocije prštali su Trešnjevkom. A sve to s ekrana četiri televizora gledao je sa smiješkom Tomislav Židak.

Nije dočekao Dinamovo proljeće, no ako je istina da čovjek umire tek kad ga svi zaborave, Židak nikad neće umrijeti. Bio je to spektakl po njegovu guštu - gemišt, pivo i Dinamo. Ništa više. I taman kad su se popile dvije-tri runde, kad je kviz došao kraju i kad smo oplakali sve Dinamove poraze te se zakleli da do kraja večeri nitko neće progovoriti o Dinamovim pehovima, pročitali su ime pobjednika.

- Točno 91 bod od mogućih 98 ima ekipa - “Šimić za Ketsbaiu”.

Eto, toliko o tome da nećemo o pehovima...

Naši partneri pišu
Message