Obavijesti

Sport

Komentari 515

Dinamo ispao iz Lige prvaka! Izbacio ga bivši igrač Lokosa

Dinamo ispao iz Lige prvaka! Izbacio ga bivši igrač Lokosa
8

Dinamo ove godine neće igrati skupine Lige prvaka. Hrvatski prvak izgubio je od Ferencvarosa 2-1 u 3. pretkolu LP-a, a golove su zabili Lovrencsics i bivši igrač Lokosa Uzuni koji je zabio i autogol...

Hrvatski prvak ove godine neće igrati Ligu prvaka. Ogroman je to udarac za Dinamo koji je u susret protiv Ferencvarosa ušao kao favorit, imao dominaciju, ali uništile su ga jako loše obrambene reakcije. Mađari su iskoristili sve poklone i revanširali se za prošlogodišnji poraz od 4-0.

Pokretanje videa...

Dinamo u Budimpešti 01:11

Ferencvaros je poveo već u 80. sekundi utakmice golom Gerga Lovrencsicsa nakon što je Dilaver pogriješio. No taj gol kao da je samo motivirao dinamovce koji su izgledali sve bolje na travnjaku. 

Pucali su sa svih strana, napadali, grizli za svaku loptu pa onda i izjednačili. Ubacio je Gojak iz kornera, Ademi prenio loptu u peterac, a ona je pogodila bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija i završila u mreži. 

Dominirao je hrvatski prvak, promašivao, a onda je stigla nova kazna nakon još jedne katastrofalne pogreške. Joško Gvardiol je kao posljednji igrač bio na centur, no netko od suigrača mu je poslao tešku loptu, Joško se nije snašao, a ispred njega se pojavio Uzuni koji je odjurio do Livakovića i mirno pogodio za 2-1 i prolazak u play-off Lige prvaka!

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Mađarski prvak je tako uzvratio Dinamu za prošlosezonski poraz, također u 3. pretkolu Lige prvaka. 

Dodajmo i kako su "Modri" prvi put u svojoj povijesti u Europi ispali od nekog mađarskog kluba. Do večerašnjeg ogleda sedam puta su igrali protiv Mađara i svih sedam puta prošli dalje. Tri puta su izbacili MTK, dva puta Ferencvaros, a po jednom ZTE i Gyor.

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Pobjedom protiv Dinama, mađarski prvak je izborio play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika susreta Karabah - Molde, ali i osigurao jesen u Europi. U slučaju pobjede u završnoj rundi kvalifikacija Mađari ulaze u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok porazom sele u natjecanje po skupinama Europske lige.

Porazom od Ferencvaroša, Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a europsku priču nastavit će u play-offu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, 3. pretkolo 19:00 , Groupama Arena, Budimpešta
Ferencvaros
Lovrencsics 2', Uzuni 65'
2 : 1
Dinamo
Uzuni (ag) 23'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj! Dinamo je ispao iz Lige prvaka! 

Prije godinu dana je razbio Mađare 4-0, ali ovaj put nije mogao protiv Ferencvarosa. Hrvatski prvak je dominirao u prvom dijelu i dijelom drugog poluvremena, ali nakon drugog primljenog gola su se u potpunosti ugasili.

Junak utakmice je bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni koji je zabio za pobjedu u 65. minuti, a izjednačio je i za Dinamo zabivši autogol. Mogao je ispasti tragičar, a na kraju je ispao junak.

Osim njega, gol je zabio i kapetan Ferencvarosa Lovrencsics

93'

Kakva šansa za Gavranovića. Kastrati je prošao i napravio nered, lopta je došla do napadača Dinama kojem je obranio Dibusz. Lopta mu se potom vratila pa završila u trećem redu tribina...

89'

Gavranović nije ništa donio Dinamu. Promašio je veliku priliku, a onda triput zaredom ostao u zaleđu...

88'

Jakić je ubacio s centra i skoro zabio! Lopta je išla ispod prečke, a Dibusz je to uspio nekako izvaditi... Sve je manje vremena, Mađari su na korak od play-offa...

85'

Opet je Petkoviću jako malo falilo da dođe do udarca! Opet je sve napravio, zajedno s Kastratijem napravio je višak u petercu i došao do sjajne prilike, ali pucao je jako loše desnom nogom...

Komentari 515