Obavijesti

Sport

Komentari 29

Čudesni Petković: Majstorskim 'slobodnjakom' srušio Mađare!

Čudesni Petković: Majstorskim 'slobodnjakom' srušio Mađare!
2

Dinamo je prije dvoboja s Mađarima odigrao utakmicu (2x20 minuta) protiv svoje druge momčadi, završilo je pobjedom 'seniora' 1-0, a jedini gol na utakmici zabio je Izet Hajrović...

VIDEO

Dinamo je uspješno odradio prvu i jedinu pripremnu utakmicu u Rovinju, Zagrepčani su s 2-1 svladali drugoplasiranu momčad mađarske lige MOL Fehervar. Bila je to dosta žestoka, na trenutke i prljava utakmica s puno međusobnih provokacija, a Mađari su dvoboj završili s deset igrača, u 82. minuti isključen je njihov branič Fiola. Fehervar je poveo pogotkom Zivzivadzea, dok je Dinamo sve preokrenuo golovima Oršića (iz penala) i Petkovića (iz slobodnog udarca).

POGLEDAJTE VIDEO: Livaković proslavio rođendan na pripremama

Pokretanje videa...

Livaković proslavio rođendan 01:00

Zagrepčani su odmah zaigrali visoko, već u 2. minuti Ivanušec je snažno gađao iz dobre pozicije, lopta je otišla iznad gola. Fehervar je sretno stigao do vodstva u 12. minuti. Gruzijac Zivzivadze je primio loptu u kaznenom prostoru Dinama, šutirao prema "modrom" golu, a lopta se odbila od Theophila, pa u velikom luku završila iz leđa nemoćnog Livakovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski prvak je odmah uzvratio pokušajem Oršića iz slobodnog udarca, ali bilo je to dosta neprecizno. A u 19. minuti penal za Dinamo. Bila je to brza akcija "modrih" po desnoj strani, Hajrović je ubacio za Oršića čiji udarac rukom blokira Rus. Mislav Oršić bio je siguran s bijele točke, rezultat je 1-1.

Zoran Mamić na prve se promjene odlučio već u ranoj fazi utakmice. Igru su napustili Gvardiol, Theophile, Hajrović, Oršić i Gavranović, igrači koji su prije dvoboja s Mađarima zaigrali i protiv druge momčadi, a u igru su ušli Leovac, Lauritsen, Kastrati, Atiemwen i Petković.  

Manji incident dogodio se na poluvremenu utakmicu. U tim je trenucima došlo do verbalnog sukoba mađarskih nogometaša koji su nešto dobacivali sucu utakmicu, bilo je tu i verbalnog obračuna s igračima Dinama, ali cijela se situacija vrlo brzo smirila...

Na prvu opasniju situaciju u nastavku smo čekali do 60. minute, Stojanović je tada ubacio s desne strane, dva mađarska braniča su promašila loptu, ali na nju nije na vrijeme stigao Bruno Petković. Dinamo je veliku prigodu propustio u 66. minuti kada Kastrati nije uspio loptu dodati usamljenog Petkoviću. Par minuta kasnije i Dinamov je napadač izgubio živce, opet se porječkao, pa i uhvatio za vrat mađarskog braniča Fiolu.

No, Bruno Petković u 78. minuti je još jednom pokazao dozu svoje nogometne genijalnosti. Ponajbolji igrač Dinama sjajnim je "slobodnjakom" s 18 metara matirao Tordaija, doveo modre do vodstva 2-1. Utakmica se i dalje nije smirila, samo par minuta kasnije mađarski branič Fiola opasno je startao na Kastratija, dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu.

Dinamo (prvo poluvrijeme): Livaković - Moharrami, Theophile, Franjić. Gvardiol - Burton - Hajrović, Ivanušec, Ćuže, Oršić - Gavranović (od 23. minute: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Franjić, Leovac - Burton - Kastrati, Ivanušec, Ćuže, Atiemwen - Petković).
Dinamo (drugo poluvrijeme): Livaković (od 60. Josipović) - Stojanović, Perić, Lauritsen, Leovac - Jakić, Ademi - Kastrati, Majer, Atiemwen - Petković.
Fehervar: Kovacs - Fiola, Tamaš, Rus, Stopira, Hangya - Funsho, Houri, Nikolov, Petriak - Zivzivadze (još su igrali: Tordai, Musliu, Pinto, Kovacs, Halmai, Geresi, Dardai, Nikolić). 
Strijelci: 0-1 - Zivzivadze (12), 1-1 - Oršić (20-11m), 2-1 - Petković (78).

Zanimljivo, "modri" su i prije ove utakmice odigrali trening-utakmicu (2x20 minuta) protiv svoje druge momčadi, završilo je 1-0, a zabio je Hajrović. Za Dinamo su u tom ogledu zaigrali Zagorac, Moharrami, Milić, Theophile, Gvardiol, Mišić, Đurasek, Tolić, Hajrović, Oršić i Gavranović. Neki od njih su se našli i u početnoj postavi protiv Fehervara, no na travnjaku su bili tek u uvodnom dijelu utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića