Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dinamova zaklada radi punom parom: Pomogli dječaku Filipu i našem tenisaču u kolicima...

Dinamova zaklada radi punom parom: Pomogli dječaku Filipu i našem tenisaču u kolicima...

Četvrta donacija pripada kategoriji socijalne solidarnosti, a zaklada je odlučila pomoći zagrebačkom Domu za starije osobe Ksaver među kojima ima i velik broj navijača Dinama

Dok igrači Dinama kreću u natjecateljsku sezonu 2021/22. po nove dobre rezultate i uspjehe, Zaklada Nema predaje marljivo nastavlja s novim projektima i aktivnostima.

Pokretanje videa ...

U četvrtak 15. srpnja službena zaklada hrvatskog prvaka izvršila je nekoliko novih donacija iz tri područja rada. Uz suglasnost članova Upravnog odbora, uspješno su provedene četiri donacije.

Donacija novih sportskih kolica u iznosu od 45 tisuća kuna najboljem hrvatskom tenisaču u kolicima Anti Joskiću, donacija laptopa za dječaka Filipa, učenika sedmog razreda OŠ Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici, kojem će kao djetetu s teškoćama biti olakšan proces učenja i školovanja, donacija defibrilatora u iznosu od 20 tisuća kuna studentu Noelu Roku koji ima urođenu srčanu manu, za korištenje na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, donacija adekvatne funkcionalne laboratorijske opreme u iznosu od 21 tisuće kuna za zdravstvenu njegu 270 korisnika Doma za starije Ksaver

Zaklada Nema predaje donijela je odluku o donaciji novih sportskih kolica u iznosu od 45 tisuća kuna najboljem hrvatskom tenisaču u kolicima Anti Joskiću. Anto Joskić inače radi kao tajnik Hrvatskog saveza za tenisače u kolicima te je ujedno i navijač Dinama. Iako takva kolica ne pripadaju listi pomagala koja osobe s invaliditetom mogu dobiti od strane nadležnih zdravstvenih institucija, ona su neophodna profesionalnom sportašu za adekvatno bavljenje sportom. Anto će tako uz nova sportska kolica imati puno veću mogućnost ostvarenja novih sportskih uspjeha, kao i želje da kao prvi Hrvat nastupi na paraolimpijskim igrama.

Uzvratna utakmica Valura i Dinama u 1. pretkolu Lige prvaku

Nadalje, donesena je odluka o donaciji laptopa za dječaka Filipa, učenika sedmog razreda Osnovne škole Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici, a kojem će kao djetetu s teškoćama biti olakšan proces učenja i školovanja. Područje Hrvatske Kostajnice također je stradalo u razornom potresu i velikom broju djece čije su obitelji ostale bez krova nad glavom ili su im kuće oštećene, također nemaju adekvatne uvjete za školovanje ili za popravak tehnologije. Zaklada je donijela odluku o donaciji laptopa na zamolbu učiteljice gđe. Valentine Bertine. Iznos donacije je 3.800,00 kuna.

Treća izvršena donacija odnosi se na donaciju defibrilatora za korištenje na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Na zamolbu mladića Noela Roka, koji je student 2. godine studija menadžmenta turizma i sporta na navedenom veleučilištu, a koji je ujedno osoba s prirođenom srčanom greškom, zaklada je odlučila donirati AED/AVD uređaj koji je ključan u situaciji srčanog zastoja i nosi mogućnost spašavanja nečijeg života. Kroz ovu donaciju Dinamova zaklada želi pokazati svjesnost o važnosti prevencije srčanih smrti, a u čemu pomaže defibrilator, što je svakako nešto na čemu se puno radi i u sustavu Dinama kao nogometnog kluba u kontekstu prevencije srčanih smrti nogometaša. Iznos donacije je 20 tisuća kuna.

Četvrta donacija pripada kategoriji socijalne solidarnosti, a zaklada je odlučila pomoći zagrebačkom Domu za starije osobe Ksaver među kojima ima i velik broj navijača Dinama koji su u svojoj mladosti i tijekom prošlih godina dolazili na utakmice Dinama. Kroz donaciju u iznosu od 21 tisuću kuna prostor za zdravstvenu njegu korisnika 270 osoba starije životne dobi opremljen je adekvatnom funkcionalnom laboratorijskom opremom koja je nužna za rad zdravstvenih djelatnika. Želja Zaklade Nema predaje bila je pružiti korisnicima doma kvalitetnu brigu i skrb.