Obavijesti

Sport

Komentari 2

Dinamovac u Varaždinu: Korona mi je zeznula i ispitne rokove, a za Dinamo nemam popusta...

Dinamovac u Varaždinu: Korona mi je zeznula i ispitne rokove, a za Dinamo nemam popusta...
4

Prije nismo bili ekipa, već je svaki igrao za sebe. Sada je ipak drugačije. Stvorena je vrhunska kemija u ekipi i mnogo smo radili na završnici napada jer smo postigli najmanje golova u ligi

VIDEO

Nogometaši Varaždina u subotu, 6. lipnja, nastavljaju s 1. HNL utakmicom 27. kola protiv Dinama. Varaždinci su u dosadašnjem dijelu prvenstva jednom svladali Zagrepčane 1-0 i izgubili na Maksimiru identičnim rezultatom.

Stanka zbog pandemije koronavirusa Varaždincima, koji se bore za ostanak u ligi, dobro je došla.

Pokretanje videa...

00:43

Neven Đurasek, veznjak Varaždina na posudbi baš iz Dinama do kraja je zaliječio ozljedu koljena i s nestrpljenjem iščekuju nastavak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Napokon sam sto posto zdrav. Nama je na neki način pauza dobrodošla. Mislim da smo se dobro posložili i usvojili zahtjeve trenera Samira Toplaka. Moj je dojam da prije nismo bili ekipa, već je svaki igrao za sebe. Sada je ipak drugačije. Stvorena je vrhunska kemija u ekipi i mnogo smo radili na završnici napada jer smo postigli najmanje golova u ligi - objašnjava nam Neven Đurasek.

Handout/Reuters/PIXSELL

U mini pripremnom periodu za nastavak prvenstva nogometaši Varaždina pobijedili su Lokomotivu 4-3 te su od iste momčadi poraženi 2-1. U generalki protiv Gorice su izgubili 5-1.

- Protiv Lokomotive smo izgledalo jako, jako dobro. Ipak je riječ o momčadi koja trenutno igra najljepši nogomet u ligi. Koliko je bilo gotovo sve savršeno protiv Lokomotive, toliko je poraz protiv Gorice bio prizemljenje iako je rezultat bio realno previsok - priča nam Đurasek kojem ugovor s Dinamom traje do 2023. godine.

Osjećaji će mu biti sigurno pomiješani u subotnjem prvenstvenom dvoboju.

- Igrač sam Dinama, no ja sam varaždinsko dijete. Nema popuštanja ni trunke. Sigurno da imamo veći motiv nego oni koji su već praktički osigurali naslov. Oni će igrati u najjačoj postavi, maksimalno motivirani da se nametnu novom treneru Jovićeviću. S druge strane mi im želimo otrgnuti bod jer nama je svaki bod važan u borbi za ostanak - dodao je 21-godišnjak iz Stažnjevca kod Ivanca koji je u ljeto 2015. godine iz Varaždina prešao u Dinamo.

Varaždin i Hajduk sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Igrao je potom za juniore Dinama, zatim za Dinamo II, da bi sezonu 2018./2019. proveo na posudbi u Lokomotivi.

U drugoj momčadi Dinamo vodio ga je sadašnji trener prve momčadi Plavih Igor Jovićević.

- Jako sam dobro upoznat s radom Igora Jovičevića. Cijenim ga kao trenera i kao čovjeka. Pravi psiholog za igrače i po meni jedan od najboljih trenera koji me je vodio. Siguran sam da će on svojom vizijom i predanošću nogometom unaprijediti Dinamo - jasan je Đurasek.

Jedna od ljepših epizoda iz Đurasekove karijere je Svjetsko prvenstvo u Čileu 2015. godine. Tada je s U-17 hrvatskom reprezentacijom stigao do četvrtfinala gdje su izgubili od kasnijeg finalista Malija s minimalnih 1:0.

Uz Đuraseka na Mundialu za kadete nastupali su Moro (Dinamo), Sosa (Stuttgart), Brekalo (Wolfsburg), Ivanušec (Dinamo), Šemper (Chievo Verona) i Kalaica (Benfica).

Inter iz Zaprešića i Varaždin sastali se u 4. kolu HT Prve lige

- To je bila odskočna daska u mojoj karijeri. Jedno lijepo iskustvo. Nekolicina igrača se već probila, a mi ostali se još probijamo - dodao je Đurasek.

U svoju nogometu karijeru ovaj 21-godišnjak nije zapostavio obrazovanje. Bio je odličan učenik u Sportskoj gimnaziji, a nakon dvije godine pauze odlučio je upisati fakultet.

Upisao je menadžment sporta i sportske djelatnosti na Sveučilištu Libertas u Zagrebu. Prvi semestar je „počistio“, a planove u drugom semestru mu je omela pandemija koronavirusa.

- Želio sam upisati fakultet sad kada sam mlađi, a ne nakon 30 godine. Ipak, moraš razmišljati što nakon nogometne karijere. Zbog pandemije koronavirusa nisu se održali kolokviji i ispitni rokovi su zakazani baš kad se prvenstvo zahuktava. No, bez obzira na to probat ću položiti čim više ispita, odnosno koliko će mi to slobodno vrijeme dozvoljavati - zaključio je nogometaš Varaždina koji se u slobodno vrijeme s djevojkom šeće uz rijeku Dravu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu