Sport

Komentari 93

Krznar: Mi smo, posuđivanjem igrača, HNL napravili tako jakim

Krznar: Mi smo, posuđivanjem igrača, HNL napravili tako jakim

Bili smo konkurentni u Europi jer su nas pritiskali domaći klubovi, ni protiv Varaždina i Istre nismo opušteno mogli ući, kamoli Osijeka koji je bio fenomenalan, rekao je Krznar koji s Dinamom ima ugovor do 2024.

Nova je kanta stigla na Maksimir. Ukupno 22. za prvaka Hrvatske za koju se Dinamo morao pomučiti malo više i duže nego je navikao zadnjih godina. No, zato je vjerojatno i slađe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Damir Krznar ušao je u odabrano društvo dinamovaca koji su postali prvaci i kao igrači i kao treneri. Krznar je među "11 veličanstvenih" ušao nakon pobjede nad Rijekom 5-1. Međutim, sezona za Zagrepčane još nije gotova. Još je u igri trofej Kupa protiv Istre, ali ciljevi su za novu sezonu već na stolu...

- Dvostruka kruna i grupna faza jednog od europskih natjecanja, s tim da ono ne bude kao i ove sezone - jasan je bio Krznar pred novinarima podno južne maksimirske tribine.

- Već bismo ulaskom u Ligu prvaka ostvarili cilj, ali ne bismo tu stali. Prije sada već dvije godine Neno Bjelica i njegov stožer s većinom ovih igrača bili su blizu, da nije bilo onog nesretnog Šahtara. Probat ćemo napraviti podvig i to će nam biti neformalni cilj.

I, manje-više, s istom momčadi uz vjerojatno koje pojačanje.

- Zasad je sve na razmišljanjima, a, primjerice, željeli bismo zadržati Mišića - dodao je Krznar koji ostaje na klupi, bez dvojbe.

- Imam ugovor do 2024. godine i mogu ga uprskati samo ja.

Osvrnuo se Dinamov trener i na rivale u prvenstvu.

- Nisu bile floskule da nam treba jak Hajduk da bismo i mi bili jači. Ova je godina potvrdila da je Dinamo posudbama svojih igrača napravio jaku hrvatsku ligu. Bili smo konkurentni u Europi jer su nas pritiskali domaći klubovi, ni protiv Varaždina i Istre nismo opušteno mogli ući, kamoli Osijeka koji je bio fenomenalan. Mislim da će nam Osijek biti glavni konkurent i sljedeće sezone.

U pripreme za istu dinamovci bi mogli bez nekoliko igrača budući da bi se na širem popisu izbornika Dalića, koji sada dopušta 26 imena, moglo naći koje Dinamovo ime više.

- To je uvijek krimen velikih klubova koji daju gro igrača. Da, to nam stvara problem, ali nismo sebični, štoviše, veselimo se što smo satkani od puno reprezentativaca.

 

Najčitaniji članci