Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Dinamovci su igrajući protiv Dinama bili u strahu i blokadi'

'Dinamovci su igrajući protiv Dinama bili u strahu i blokadi'
1

Koju utakmicu najviše pamtim? Ma sigurno onaj preokret u Kranjčevićevoj ulici, vodili smo 3-1 do 81. minute, pa izgubili 4-3. Ako tada nisam razbio cijelu Kranjčevićevu, budite sigurni neću nikada...

VIDEO

Današnji dan donosi nam novi obračun Lokomotive i Dinama. Dva zagrebačka kluba do sada su se u prvoligaškom društvu susreli 34 puta, Dinamo ima 30 pobjeda, dok su po dva ogleda završila remijem i pobjedom lokosa. Dinamo u današnji ogled ulazi kao veliki favorit, a kako pripremiti momčad u ovakvoj utakmici protiv Dinama najbolje zna Tomislav Ivković (59).

- Zašto ja? Pa to najbolje zna Goran Tomić, pa on ih je jedini do sada pobjeđivao. I jedini pronašao dobitnu formulu - kaže nam Tomislav Ivković, pa dodao:

- Uh, mi smo puno puta bili blizu pobjede, tako blizu, a tako daleko. Koju utakmicu najviše pamtim? Ma sigurno onaj preokret u Kranjčevićevoj ulici, vodili smo 3-1 do 81. minute, pa izgubili 4-3. Ako tada nisam razbio cijelu Kranjčevićevu, budite sigurni neću nikada.

Bivši trener Lokomotive se odlično sjeća tog dvoboja...

- Ljudi, pa mi smo tada 80 minuta igrali kao Barcelona. To je bila rapsodija, nevjerojatno je što su Dinamu tada radili Pavičić, Šovšić i Budimir. Svega se sjećam, kod 3-1 smo preko Budimira propustili veliku priliku za 4-1, a onda iz nevjerojatnih gluposti primili golove.

Sjećanja na taj dvoboj Ivkoviću su odmah promijenila i boju glasa...

- To je bilo nevjerojatno, scenarij za filmsku priču. Nikada nisam tako izgubio neku utakmicu, niti kao igrač niti kao trener. Ono dolazi 80. minuta, vaša momčad igra fantastično i vodi 3-1. Mislite si kako u nekoj najgoroj situaciji može doći do remija, a onda ostanete bez svega. Kažem, bili smo Barcelona, pa ispali smiješna momčad.

Tomislav Ivković je u 13 utakmica protiv Dinama kao trener Lokomotive upisao 12 poraza i remi, a i ta utakmica iskusnog trenera jako boli...

- Uh, vodili smo 1-0 do sudačke nadoknade, a onda je Halilović zabio za 1-1, pa smo mi ostali bez Europe. Puno smo mi puta vodili protiv Dinama, tako je bilo i tada, opet preko Mišića propustili veliku priliku za 2-0, pa ostali bez svega. Na koncu smo mi i Split imali isti broj bodova, ali oni su imali bolji međusobni omjer i dohvatili su Europu.

Najteži poraz od Dinama?

- Jednom, ali samo jednom su nas baš razbili, izgubili smo 6-0, a trener Dinama je tada bio Ante Čačić. Tada nismo imali nikakve šanse, dok smo u većini slučajeva ipak dobro parirali 'modrima'.

Tomislav Ivković priznaje kako te utakmice i nije tako lako pripremati...

- U Lokomotivi sam uvijek imao velik broj dinamovih igrača koji bi se baš u toj utakmici željeli posebno dokazati i pokazati. A ta prevelika želja kod njih bi proizvela strah i određenu blokadu. Tu neku vrstu blokade kod njih sam osjetio puno puta - završio je Ivković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima