Obavijesti

Sport

Komentari 15

Dinamovi igrači mole za Božju pomoć prije derbija

Dinamovi igrači mole za Božju pomoć prije derbija
5

Dinamo i Crkva imaju nevjerojatnu simbiozu. To su dva najjača hrvatska brenda, tvrdi Mamić, a igrači će moliti na audijenciji kod Bozanića

VIDEO

Audijencija kod kardinala Josipa Bozanića će nam dati snage i motiva da ustrajemo u svojoj misiji, izjavio je Siniša Jagodić, Dinamov član Uprave za odnose s javnošću. “Modri” će nakon povratka s priprema iz Turske imati “naporan” program.
U subotu 14. veljače će igrati prijateljsku utakmicu u Salzburgu protiv Red Bulla. Zdravko Mamić najavio je gostovanje maksimirskog kluba u Prištini i utakmicu protiv Trepča 89 u povodu Dana nezavisnosti Kosova. Dan poslije, Dinamo će primiti i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Vjerujući u nekakvo prokletstvo Maksimira, mnogi su čelnici željeli angažirati svećenika koji bi “potjerao nečastivog”, no dosad je to bilo neuspješno. Za to “prokletstvo” neki krive Slavena Zambatu. Dinamo je 1967. godine u 1. kolu Kupa velesajamskih gradova protiv Spartaka iz Brna jednom pobijedio, a jednom izgubio 2-0. Pobjednik se odlučivao bacanjem novčića. Sudac je bacio novčić, a tek što je pao na travnjak, Dinamov kapetan počeo je skakati i slaviti, iako nitko nije znao na koju je stranu novčić pao. Od tada je Dinamo uglavnom neuspješan u europskim natjecanjima, a spas često traži od Crkve.
- Na svakoj našoj utakmici je po dvjestotinjak svećenika koji su uz klub. Nevjerojatna je ta simbioza Dinama i Crkve. To su dva najjača hrvatska branda - tvrdi Zdravko Mamić. Dinamo hodočasti u Lourdes i Mariju Bistricu, odlazi na Brdo ukazanja, te na misu u zagrebačku crkvu Majke Božje Lurdske. Nakon što se Hajduk pojačao i u jesenskom dijelu prvenstva približio samo na bod zaostatka, Dinamo je tražio audijenciju kod kardinala Josipa Bozanića.

PROŠLE GODINE NA HODOČAŠĆU U LOURDESU
Prošle godine krajem travnja su igrači, članovi uprave, sponzori i “prijatelji” hodočastili u francusko marijansko svetište Lourdes.

CIJELA MOMČAD NA MISI U ZVONIMIROVOJ
Svake godine prva Dinamova momčad odlazi barem jednaput na misu u zagrebačku crkvu u Zvonimirovoj ulici Majke Božje Lurdske.

U MARIJI BISTRICI VIŠE OD 300 DINAMOVACA
Na hodočašće u Mariju Bistricu ide “cijela Dinamova obitelj”, odnosno sve mlađe selekcije i seniorska momčad. Ukupno je to više od 300 ljudi.

U MEĐUGORJU ODLAZE NA BRDO UKAZANJA
Već tri godine uzastopno na pripremama u Međugorju dinamovci odlaze na misu, a pomole se i na Brdu ukazanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener