Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Dinamovi mališani ne smiju nositi Ronaldove kopačke

Zbog straha od ozljeda, u dinamovoj omladinskoj školi zabranili su klincima nositi kopačke poput onih koje nosi najskuplji nogometaš svijeta CR9

Slavko Midžor
Foto: Slavko Midžor
8 komentara

Nisam čuo da su u Dinamu zabranili određene kopačke niti to mogu komentirati jer ne znam koliko su one doista uzrok ozljeda. Ozljeda metatarzalnih kosti danas ima mnogo više nego prije, ali uzroka je više. Trenira se puno više, više je utakmica, a i podloga je drukčija. Iako je umjetna trava danas odlična, nije prava trava, tvrđa je, a to isto troši igrače, kaže dr. Boris Nemec.
Zbog opasnosti od ozljeda, pogotovo metatarzalnih kosti u stopalu, djeca u Dinamovoj omladinskoj školi više ne smiju nositi one lagane, kričave kopačke. Istovremeno, u Lokomotivi, u kojoj mahom igraju Dinamovi juniori, već su petorica igrača ove sezone ozlijedila upravo metatarzalne kosti.
- Zbog toga smo odlučili zabraniti te kopačke da se djeca naviknu paziti na svoje tijelo odmalena. Jer te su kopačke lagane kao papir. Možda one nisu glavni i jedini uzrok ozljeda, ali mi smo ovim potezom htjeli eliminirati jedan od mogućih uzroka ozljeda - rekao je šef Dinamove omladinske škole, ne želeći otkriti o kojim je kopačkama riječ.
- Nije u pitanju samo jedna marka, ima ih više - rekao je Romeo Jozak.
No nije tajna da je “papirnata lakoća” karakteristična za Nikeove kopačke Vapor, koje nosi i reklamira Cristiano Ronaldo, ali i mnogi naši igrači poput Modrića i Eduarda te dinamovaca Mandžukića, Moralesa...
- Da, čuli smo da su u Dinamu zabranili taj model, ali doista nam nije jasno zašto. Nikad nam se nijedan igrač nije žalio na njega niti imamo informacije da su se ozljeđivali zbog kopačke. Štoviše, svi ga hvale - rekao je Tomislav Noveselac iz Nikea Hrvatska.

Naši partneri pišu
Message