Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Dinamu čak 200.000 eura kazne zbog ispada navijača

Održana je sjednica disciplinske komisije Uefe na kojoj se odlučivalo o kazni Dinamu zbog izgreda u Udinama. Plave će to košatati čak 200. 000 eura

S.Strukić
Video: S.Strukić
33 komentara

Ja sam šokiran, ovako nešto nisam ni najmanje očekivao. Koliko znam, to je najveća novčana kazna u povijesti, izjavio je direktor “modrih” Damir Vrbanović.
Dinamo je zbog prekida u Udinama kažnjen sa 200.000 eura. Od 1990. godine pa do danas to je ukupno 800.000 eura kazni.
- Očekivao sam nekakvu kombinaciju. Blažu novčanu kaznu i nekoliko utakmica bez gledatelja. No kada sam čuo vijest iz Nyona o visini kazne, ostao sam zaprepašten, u šoku - kazao je direktor Vrbanović.
Pokušao je u utorak u Ženevi ublažiti Uefinu disciplinsku komisiju. Nakon ovakve kazne, teško je reći je li u tome i uspio.
- Iznio sam im podatke kako je klub maksimalno želio pomoći Udineseu u logistici. No mi ipak ne možemo kontrolirati ulaze na stadion, a tu je ipak bilo nekih propusta i na njih sam ukazao.
Vrbanović smatra da je krajnje vrijeme da se maknu huligani sa sportskih terena.
- Ovo će se, nažalost, u Europi glasno čuti. Došli smo na zao glas i sljedeći put se tako nešto može dogoditi košarkašima, rukometašima... Stanje je alarmantno.
Dinamov direktor nije želio procijeniti je li ovo posljednja opomena pred izbacivanje iz europskih natjecanja.
- Ne mogu to reći, ali znam i da novčane kazne neće ići do besvijesti. Ovo je alarmantno, ti huligani napravili su golemu financijsku štetu klubu, taj novac smo mogli puno pametnije potrošiti.

UREDNI PLATIŠE I HAJDUK I REPREZENTACIJA
Hrvatska reprezentacija i klubovi jedni su od najboljih “sponzora” Uefe. Samo za utakmicu četvrtfinala Eura protiv Turske HNS je Uefi morao platiti 72.486 eura. Od tog iznosa 60.000 je otpalo na baklje, a 12.486 na rasističko vrijeđanje. Savez je Uefi zbog navijača platio nekoliko milijuna kuna. Problema s time ima i Hajduk. Zbog bakljade protiv Deportiva Splićani su morali Uefi platiti 50.000 eura.

Naši partneri pišu
Message