Obavijesti

Sport

Komentari 30

Jurčević: Poslije ćemo pričati o Hajduku, sad je važan - Osijek

Jurčević: Poslije ćemo pričati o Hajduku, sad je važan - Osijek
1

Treći žuti karton prijeti Ademiju, Fioliću, Benkoviću, Doumbiji, Sosi, Rrahmaniju i najboljem igraču lidera Dinama Soudaniju. Ukoliko zarade žuti karton protiv Osijeka u srijedu, neće igrati na Poljudu u nedjelju

VIDEO

Dinamo u derbiju 30. kola već u srijedu (18 sati) dočekuje Osijek. Ogled vodeće i četvrtoplasirane momčadi HNL-a privlači zanimanje, modri žele nastaviti pozitivan pobjedonosni niz, te nastaviti pohod prema još jednom naslovu prvaka.

No, slavonski prvoligaš ove je sezone već "preživio" Maksimir, u ogledu 12. kola Osijek je u Zagrebu odigrao 1:1. A modre je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade do remija odveo Angelo Henriquez.

- Neću reći nikakvu novost ako kažem da je sutra važna utakmica, prvenstvo ulazi u finiš, a mi želimo nastaviti pozitivan niz koji imamo u zadnje vrijeme. Niz u kojim nismo primili gol. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica, u nekoj komparaciji snage Osijek je slična ekipa Rijeci s kojom smo igrali u Kupu. Osijek je ozbiljna i kvalitetna momčad, mislim da su samo triput izgubili u prvenstvu. A početkom sezone igrali su ulogu i u Europi, ali mi imamo kvalitetu, pa i dovoljno samopouzdanja da nastavimo u dobrom ritmu - rekao je Nikola Jurčević, pa nastavio:

- U zadnje vrijeme imamo puno peha s ozljedama, ali imamo igrače koji mogu nadomjestiti ozlijeđene. Koga nemam na raspolaganju sutra? Uh, Moro i Lešković su dulje vrijeme 'out', čini se da dulja pauza čeka i Hodžića, Olmo još nije spreman, ali očekujem povratak Ademija i Hajrovića. Gavranović? S njim ćemo vidjeti nakon treninga, sve je moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko će onda igrati u napadu?

- Vjerujem da ćete to brzo detektirati, pa i lako pogoditi.

S čime ste do sada zadovoljni, a s čime niste otkada ste na klupi Dinama?

- Teško mi je raditi dublju analizu, imamo dosta gust raspored, a problem je što ne možemo standardizirati momčad zbog ozljeda. Zadovoljan sam što smo u pobjedničkom nizu, dobro smo apsolvirali i Kup, te još nismo primili gol. No, imamo još dosta stvari za popraviti u svojoj igri, moramo izgledati bolje, ali u ovakvom finišu sezone najbitniji su rezultati. Sada razmišljamo isključivo o Osijeku, a onda ćemo se okrenuti Hajduku.

Dinamo ima velik broj igrača s dva žuta kartona, hoće li tu biti kalkulacija prije odlaska na Poljud?

- Ne, nemamo nikakvih prostora ni logiku za neke kalkulacije, nama je sada Osijek najbitniji. Možete sami zaključiti, tri boda protiv Osijeka nam stvaraju veliku prednost i samopouzdanje uoči finiša sezone. Nemamo opcija za kalkulacije, tako da bi i sutra mogli u kadru imati dva-tri mlada igrača - završio je Jurčević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener