Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dinastija Kalac iz 3. HNL: Sin velikog golmana u Trešnjevci!

Dinastija Kalac iz 3. HNL: Sin velikog golmana u Trešnjevci!

Oliver je pošao očevim golmanskim stopama i donedavno je bio član Wester Sydney Wanderersa u Australiji. Trenirao je u Dinamu, a onda odlučio - želim igrati seniorski nogomet u Trešnjevci

VIDEO

Ponekad je zaista nevjerojatno što život nosi. Kada je stajao među stativama sedmerostrukog prvaka Europe Milana, s kojim je na koncu i osvojio Ligu prvaka, Željko Kalac nije mogao ni slutiti da će jednog dana biti trener Uranije iz Baške vode. Momčadi koja se natječe u 3. HNL Jug.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Igrač NK Novalje šakom udario rivala 01:00

Pa eto, tu je gdje jest. Još odrastajući u Sydneyju imao je usku povezanost s Hrvatskom kao da je predosjećao da će jednog dana doći i ostati. A ipak, da mu je netko rekao da će voditi niželigaški klub iz Hrvatske dok je dijelio svlačionicu s Kakom, Ševčenkom, Pirlom, Maldinijem, Cafuom... vjerojatno bi mu rekao da je lud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa kada je već stigao on, zašto ne bi i sin jedinac? Željko i supruga Diana imaju dvoje djece, kći Abby i sina Olivera. Oliver je pošao očevim golmanskim stopama i donedavno je bio član Wester Sydney Wanderersa u Australiji gdje je nastupao za U-21 momčad. 19-godišnjak se poželio okušati u seniorskom nogometu, a imali boljeg mjesta za to od 3. HNL?

Pa je tako trenirajući u Dinamu otišao u NK Trešnjevku gdje će igrati u 3. HNL Središte. Trešnjevka je trenutno 14. u 3. HNL Središte s 14 bodova, ali i utakmicom manje od konkurenata.

- Za sada je dobar, trenira, radi, vidjet ćemo... Ostavio sam ga samoga u Zagrebu da vidi kako je biti profesionalac, kako se brinuti i boriti za sebe - rekao nam je Kalac u listopadu 2021. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oliver Kalac (@oliverkalac_)

Nova momčad mladog Kalaca nalazi se u dosta boljoj poziciji od momčadi koju vodi njegov otac. Urania je posljednja u 3. HNL Jug s tri boda manje od pretposljednje OSK-a i uvjerljivo najlošijom gol-razlikom u ligi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića