Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Divna gesta: Paraolimpijci prvi put imaju organizirani doček...

Riječ je o prvom javnom dočeku sudionika Paraolimpijskih igara, kojime se hrvatskim sportašima s invaliditetom želi odati poštovanje za dostignuća ostvarena na najznačajnijem svjetskom natjecanju

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
3 komentara

Po prvi put za hrvatske sportaše s invaliditetom bit će organiziran javni doček prilikom njihova povratka s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Veliki doček paraolimpijaca bit će u srijedu u 17,30 sati pokraj fontana ispred zagrebačke Sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Uz bogat glazbeni program Vatre, Detoura i DJ-a, građane i paraolimpijce očekuju još neka iznenađenja.

Hrvatsku je na POI u Riju predstavljalo 19 sportaša koji se kući vraćaju s pet medalja - po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom.

Zlata su osvojile Mikela Ristoski u skoku u dalj, te stolnotenisačica Sandra Paović. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić bile su druge u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, a broncu je osvojio Velimir Šandor u bacanju diska.

Riječ je o prvom javnom dočeku sudionika Paraolimpijskih igara, kojime se hrvatskim sportašima s invaliditetom želi odati poštovanje za dostignuća ostvarena na najznačajnijem svjetskom natjecanju.

Organizatora dočeka Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor spaja petogodišnja suradnja u sklopu koje je prije pola godine pokrenuta kampanja "Budi dio koji nedostaje". Tijekom kampanje putem društvenih mreža su se prikupljale ohrabrujuće poruke navijača kojima su paraolimpijci 31. kolovoza u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb ispraćeni u Rio de Janeiro.

Naši partneri pišu
Message