Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Djelujemo moćno, favoriti smo'

'Djelujemo moćno, favoriti smo'

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak zadovoljan je s dosadašnjim odrađenim pripremama i smatra da je forma igrača i cijele reprezentacije u uzlaznoj putanji

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak se okupila u Zagrebu na posljednjih sedam dana priprema pred odlazak na ključni turnir ovog dijela sezone, kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Pokretanje videa...

00:18

- Najbitnije okupljanje u ovom trenutku. Prvi dio priprema koji smo odradili u Rijeci protekao je u najboljem mogućem redu. Nakon dugo vremena, točnije cijele kalendarske godine, uspjeli smo se okupiti, bez prekida i raznih situacija koje smo nažalost prolazili u proteklih godinu dana. Mogu izraziti svoje zadovoljstvo dosadašnjim pripremama, već je sada vidljivo da je to drastična razlika u odnosu onoga što smo vidjeli u Debrecenu, te da je forma igrača i cijele reprezentacije u uzlaznoj putanji. Sada je evo, drugi završni dio priprema pred nama - kazao je izbornik Ivica Tucak.

'Napravili smo velik dio posla, prvi put u zadnjih godinu dana'
'Napravili smo velik dio posla, prvi put u zadnjih godinu dana'

- Večeras nam se na treningu priključuju i Amerikanci, s kojima ćemo odraditi pet zajedničkih treninga od kojih će dvije biti slubžene utakmice. U sportu se to naziva finalno brušenje forme. Mislim da boljeg protivnika i sparing partnera nismo mogli poželjeti. Potvrda toga je njihovo prvo mjesto na turniru u Podgorici, gdje su sudjelovale i reprezentacija Srbije te Crne Gore. Utakmice ćemo iskoristiti kako bi uočili posljednje detalje koje je potrebno ispraviti pred odlazak u Rotterdam jer nemamo još mnogo vremena. Momčad djeluje fenomenalno, atmosfera je dobra, svi su zdravi što je u ovom trenutku najbitnije. Uz sve treninge, jednako nam je važno paziti se kako bi svi ostali zdravi. Učinit ćemo sve da se zaštitimo i spremni otputujemo u Rotterdam - zaključio je Tucak.

U sklopu priprema, reprezentacija će u Zagrebu ugostiti američku reprezentaciju s kojom će sutra i u nedjelju odigrati službene prijateljske utakmice.

- Ovih nekoliko dana s Amerikancima će nam dobro doći. Stručni stožer dobiti će još jasniju sliku reprezentacije kako bi to čim bolje iskoristili u Rotterdamu. Svjesni smo da smo među favoritima, uz još dvije-tri reprezentacije koje iskaču svojom kvalitetom. No to treba potvrditi i u bazenu. Ukoliko pomislimo da je sve gotovo prije nego što jest, utoliko neće biti dobro - naglasio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, a njegovo mišljenje dijeli i Luka Lončar.

Water Polo - Men

- Ovdje u Zagrebu radimo završnu glazuru, provodimo u djelo taktičke zamisli izbornika, kako bi se čim bolje pripremili i u Rotterdamu bili na najvišoj mogućoj razini. Atmosfera je odlična. Mi smo svi već nekoliko godina zajedno, poznajemo se i prijatelji smo tako da je dobra radna atmosfera. Naravno da očekujemo da ćemo se uspjeti plasirati u Tokio, po to odlazimo u Rotterdam i vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti.

Barakude iz Zagreba putuju u Rotterdam 12. veljače, dok će svoju prvu utakmicu odigrati 14. veljače otvarajući turnir nastupom protiv reprezentacije Rumunjske.

(tt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe