Obavijesti

Sport

Komentari 7

Djevojke iz taekwondo kluba Marjan osvojile su 35 medalja

Djevojke iz taekwondo kluba Marjan osvojile su 35 medalja
1

Počeli su skromno, s tri termina tjedno u školskoj dvorani, danas imaju 50 treninga na dan. Splitski taekwondo klub Marjan ima 1100 natjecatelja i 27 zaposlenika...

VIDEO

Skupina entuzijasta na čelu s Tonijem Tomasom u rujnu 2000. godine okupila je 12 članova i osnovala Taekwondo klub Marjan. Danas je to najtrofejniji i najmasovniji sportski kolektiv u Splitu, koji se diči s čak 35 medalja s velikih natjecanja te više od 1100 natjecatelja u svim kategorijama.

Počeli su skromno, s tri termina tjedno u školskoj dvorani, danas odrađuju 50 treninga na dan u 11 dvorana, a 1100 natjecatelja radi pod paskom 27 zaposlenih u klubu, među kojima i deset magistara kineziologije.

- Sad je to već velik pogon, vjerojatno najmasovniji sportski kolektiv u državi, i na to smo posebno ponosni - kaže prvi čovjek kluba Toni Tomas, koji u budućnosti očekuje još veću masovnost:

- Tradicionalno u rujnu upisujemo nove članove, vjerujem kako će i ove godine doći puno mladih, od četiri do dvanaest godina, koji se žele baviti ovim sportom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako u klubu ima samo malo više djevojaka od muškaraca, uspjesi i medalje su na njihovoj strani. Ukupno 35 s olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.

- Ana i Lucija Zaninović osvojile su deset medalja, ostale natjecateljice još 25. S obzirom na to da je riječ o mlađim curama, kadetkinjama i juniorkama, koje će tek doći na seniorska natjecanja, očekujemo još puno seniorskih medalja - kaže Tomas i dodaje:

- Dječaci uglavnom počnu s nogometom, košarkom, vaterpolom... Poslije dolaze k nama. A splitskim curama ipak je prvi izbor taekwondo. Radom i uspjesima nametnuli smo se kao broj jedan u gradu, što rezultira masovnošću i dobrom selekcijom, a uz dobar rad to je preduvjet za dobre rezultate.

Tomasova velika želja je dovesti u Split najbolje svjetske taekwondoaše.

- Imali smo obećanje bivšega gradonačelnika Splita Željka Keruma da će financirati takav događaj, no nismo uspjeli. Nadam se da će biti još prilike jer naš grad zbog svih uspjeha koje smo postigli zaslužuje biti organizator takvog natjecanja - zaključio je Toni Tomas.

  • Ana Zaninović - po dva zlata i dva srebra sa SP-a i EP-a
  • Lucija Zaninović - tri zlata sa SP-a, bronca na SP-u i OI-ju
  • Kristina Čerina - zlato na kadetskom SP-u 2014.
  • Bruna Vuletić - zlato na kadetskom SP-u 2014.
  • Ivana Babić - juniorsko zlato na SO-u i OI-ju, bronca na kadetskom EP-u
  • Anđela Ćosić - bronca na kadetskom EP-u 2013.
  • Ana Taslak - kadetsko zlato s EP-a 2013., bronca s kadetskog SP-a 2014.
  • Viktorija Pavlovski - zlato na kadetskom EP-u 2013.
  • Petra Matijašević - bronca na SP-u (seniorke)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu