Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dođi, izgradi novi veliki Milan: Mancini će zamijeniti Gattusa?

Dođi, izgradi novi veliki Milan: Mancini će zamijeniti Gattusa?
1

Gazzetta navodi kako su direktori "Rossonera" Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli posjetili Mancinija u St Peterburgu i ponudili mu priliku da izgradi 'novi, veliki' Milan

VIDEO

Roberto Mancini sve je nezadovoljniji na klupi Zenita i nagađa se kako bi se morao vratiti u domovinu i to kao trener Milana. Mancini je Zenit preuzeo u srpnju ove godine potpisavši ugovor do 2020. uz godišnju plaću od čak osam milijuna eura.

Međutim, prema pisanju Gazzette dello Sport Mancini nije sretan u Rusiji i zaintrigirala ga je mogućnost da preuzme Milan, nakon što je na klupi gradskog suparnika Intera osvojio tri naslova prvaka.

Gazzetta navodi kako su direktori "Rossonera" Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli posjetili Mancinija u St Peterburgu i ponudili mu priliku da izgradi 'novi, veliki' Milan. Mancini je vodio Inter u dva navrata, od 2004. do 2008. godine, te od 2014. do 2016. godine, a trenirao je i Fiorentinu, Lazio, te Manchester City.

Mancini bi trebao naslijediti Gennara Gattusa koji nije uspio 'probuditi' momčad nakon što je početkom prosinca sjeo na klupu umjesto Vincenza Montelle. Gattuso je na klupi Milana debitirao 3. prosinca u remiju protiv fenjeraša Beneventa (2-2).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potom je u Europskoj ligi izgubio na Rujevici od Rijeke (0-2), u prvenstvu pobijedio Bolognu (2-1), a u Kupu Veronu (3-0). Uslijedila su dva ligaška poraza od Verone (0-3) i Atalante (0-2).

Novi posao uskoro bi mogao dobiti i Walter Mazzarri za čije usluge se zainteresirala Sevilla.

Vodstvo španjolskog prvoligaša je 22. prosinca uručilo otkaz Eduardu Berizzi točno tjedan dana nakon što se ovaj argentinski stručnjak vratio na klupu nakon što se podvrgnuo uspješnoj operaciji odstranjenja raka prostate.

Berizzo je početkom studenoga saznao kako boluje od raka prostate koji mu je otkriven u ranoj fazi. Vrlo brzo je operiran i nakon što se oporavio ekspresno se vratio na klupu. No, momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu u posljednje četiri utakmice, a nakon 1-3 poraza na gostovanju od  Real Sociedada u srijedu vodstvo kluba odlučilo se na trenersku smjenu.

Kao njegov nasljednik najglasnije se spominje Talijan Mazzarri koji je bez posla od svibnja ove godine kada je dobio otkaz u Watfordu. Mazzarri je tijekom karijere vodio Inter, Napoli, Sampdoriju, Regginu i Livorno. Španjolski mediji navode kako su kandidati za klupu andaluzijskog kluba i Nijemac Thomas Tuchel te bivši trener Malage Javi Garcia.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener