Sport

Komentari 0

Uh, bit će borbe: Hrvatska u Tallinnu na Francuze i Nijemce

Uh, bit će borbe: Hrvatska u Tallinnu na Francuze i Nijemce

Francuzi i Nijemci izraziti su favoriti za prva dva mjesta, dok Hrvatska definitivno ima što tražiti u utakmicama s preostala tri protivnika. Četiri najbolje ekipe prolaze u osminu finala

Hrvatski odbojkaši, koji su nakon šest godina izborili veliko natjecanje, igrat će u skupini D Europskog prvenstva, drugog s 24 reprezentacije i četiri države-domaćina, u Tallinnu protiv Francuske, Njemačke, Estonije, Slovačke i Latvije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odlučio je tako ždrijeb u Helsinkiju i mora se, gledajući ostale tri grupe, reći prilično dobar ždrijeb koji Hrvatskoj daje i šanse za prolazak u nokaut-fazu odnosno osminu finala. Francuzi i Nijemci izraziti su favoriti za prva dva mjesta, dok Hrvatska definitivno ima što tražiti u utakmicama s preostala tri protivnika premda Estonci izgledaju najbolje uz Francusku i Njemačku. Četiri najbolje ekipe prolaze dalje.

- Jako sam zadovoljan skupinom. Sigurno da su Francuzi favoriti, ali mi se sigurno nećemo zadovoljiti samo plasmanom na Europsko prvenstvo i samim time što smo sudionici, već se možemo nositi sa svakom reprezentacijom u toj skupini - izjavio je kapetan Timofej Žukovski.

Vatreno će biti Krakowu gdje će Poljskoj za prvo mjesto konkurencija biti aktualni europski prvak Srbija, Talijani, Slovenci i Bugari borit će se u skupini u Ostravi, dok će u Tampereu domaćini Finci probati iznenaditi Rusiju.

Ned, Sweden - Croatia CEV Eurovolley 2021 Qualifiers, Apeldoorn

Euro počinje 1. rujna zaključno s 19., utakmice osmine finala i četvrtfinala igrat će se u Gdanjsku i Ostravi, a završnica u Krakowu. 

Najčitaniji članci