Sport

Komentari 1

Dobro je i prošao: Nizozemski bicklist prevrtao se nizbrdo

Dobro je i prošao: Nizozemski bicklist prevrtao se nizbrdo

Nizozemac Mathieu van der Poel žestoko je pao nakon skoka s kamena. Prevrtao se niz brdo, od silnih udaraca nastradao mu je kuk, ali obzirom na pad, dobro je i prošao. Za nesreću je okrivio organizatore, no razlog pada je bila jedna drvena daska

Brdski biciklizam jedno je od najatraktivnijih natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i sport u kojemu su padovi i ozljede kao dobar dan. To je na svojoj koži osjetio Nizozemac Mathieu van der Poel, jedan od najvećih favorita na Olimpijskim igrama. No njegov nastup završio je odlaskom u bolnicu. 

Nizozemac je žestoko pao nakon skoka s kamena. Prevrtao se niz brdo, od silnih udaraca nastradao mu je kuk, ali obzirom na pad, dobro je i prošao. Za nesreću je okrivio organizatore. Naime, u pokusnoj vožnji je između kamenja bila drvena daska koja je trebala ublažiti pad natjecatelja, no Van der Poel nije znao da su organizatori dasku maknuli uoči natjecanja.

Mountain Bike - Men

Njegovom treneru Gerben de Knegtu nije bilo jasno kako Nizozemac nije znao da će daska biti maknuta.

- Mathieu je rekao:' 'Bože, svi tamo skaču.' 'Pitao sam:' 'Pa nećeš li onda?' 'Rekao je,' 'Ne, odvalit ću tu dasku' ', a zatim sam rekao da su uklonili tu ploču na testnoj vožnji. Očito me nije ozbiljno shvatio - rekao je on.

Mountain Bike - Men

No, Van der Poel je zaboravio na tu informaciju. Pokušao se vratiti nakon teškog pada, no bol je bila prejaka. Otišao je u bolnicu na rendgen kuka, a pobjedu je odnio Thomas Pidckock. Drugo mjesto osvojio je Švicarac Flückiger, a treće Španjolac Valero.

Nizozemac je bio jedan od najvećih favorita, prije desetak dana je briljirao na Tour de Franceu gdje je u jednom trenutku nosio vodeću žutu majicu, pa je stoga mnoge iznenadio ovaj njegov veliki propust.

Mountain Bike - Men

- Nisam bio svjestan toga - ta je daska bila tamo tijekom pokusne vožnje. Samo sam čuo da je uklonjen na testnoj vožnji - kazao je razočarani Nizozemac.