Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Dobro plaćeni igrači Hajduka već su morali preboljeti Kosa'

'Dobro plaćeni igrači Hajduka već su morali preboljeti Kosa'
1

Pa i da se radi o onom prvom stanju šoka, oni su profesionalci koji su predobro plaćeni i za hrvatske i za europske okvire i to je moralo proći, rekao je Stipe Pletikosa u Stadionu

VIDEO

Dinamo s novim trenerom prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede i sa slavljem od 3:1 nad Interom proslavio naslov prvaka. Je li naslov prvaka zaslužen?

"Kolega Joško je jako puno govorio o tome je li Dinamova titula zaslužena, ja ću im samo čestitati, tako nalaže red. Mene smetaju tolike smjene trenera u Maksimiru. Zbog toga će velike probleme imati Bjelica jer će se igrači osjećati snažni, jer njih se najmanje krivi za loše rezultate," rekao je Stipe Pletikosa u HRT-ovoj emisiji Stadion, a zatim je prokomentirao igrački kadar novog prvaka Hrvatske.

"Imaju puno problema, pogotovo na bokovima. Trebat će nove investicije, posebno nakon odlaska Sose. Najmanje je problema u napadu, ali treba vidjeti što će biti sa Soudanijem. Spominje se dolazak Šunjića i Lovre Majera koji je otkriće HNL-a, ako on dođe u Dinamo napravit će razliku," rekao je Pletikosa pa istaknuo koliko je bitno da Dinamo sasluša želje trenera Bjelice.

"Za razvijanje je ključno da uprava stane iza trenera. To je napravila Rijeka koja potpuno stoji iza Rijeke, pa i Osijek je stao iza Zekića nakon negativnog niza. To je pravi put koji bi svi trebali slijediti."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pletikosa je istaknuo još jednom i negativnu atmosferu oko zagrebačkog kluba.

"Atmosfera oko Dinama nije prava, uz slobodan ulazak i uz nagrade na proslavu naslova je došlo manje od osam tisuća ljudi. To nije atmosfera uz koju sam ja odrastao i koja je meni pomogla da napravim iskorak u karijeri," kaže bivši vratar.

Rijeka je prvenstvo završila na drugom mjestu.

"Rijeku je u prvom dijelu sezone opteretio nastup u Europi, ali oni su ove sezone zabili najviše, a primili najmanje i to dokazuje da oni idu prema pravom putu. Ja Keka ne bih pustio iz Rijeke. Ambicija još u klubu postoji iako igrači stalno dolaze i odlaze, i Kek se s tim pomirio pa nastavlja stalno raditi na stvaranju nove, jače Rijeke."

Hajduk je u derbiju s Rijekom ostao bez drugog mjesta pa je sezonu ponovno završio kao treća momčad prvenstva.

"Hajduk igra loše, narušena je atmosfera odlaskom Kosa i Branca, ali po meni se to ne može opravdati. Pa i da se radi o onom prvom stanju šoka, oni su profesionalci koji su predobro plaćeni i za hrvatske i za europske okvire i to je moralo proći. Igrači moraju pokazati barem mrvicu osjećaja za sve ljude one koji čekaju cijelu noć za kartu u Vinkovcima i hrabro odigrati u finalu," smatra Stipe Pletikosa.

"Kopić ih mora motivirati. On je dobio jednogodišnji ugovor, a to je jako kratko, u tom periodu je teško napraviti nešto u svlačionici koja je podijeljena upravo zbog ugovora. Dečki poput Letice igraju za nekoliko tisuća eura, a imamo pojedince koji imaju ugovore po nekoliko desetaka tisuća mjesečno," rekao je Pletikosa pa istaknuo kako je pred Hajdukom krvav posao u ljetnom prijelaznom roku.

"Jako puno posla je pred Kopićem i upravom. Osvajanjem Kupa bi mogli napraviti odskok za sljedeću sezonu."

Dinamo i Hajduk u srijedu igraju posljednju utakmicu sezone, bore se za Rabuzinovo sunce.

"Dinamo je individualno puno jači, Hajduk to može kompenzirati sa željom, motivom, taktikom... Kopić bi trebao sačekati Dinamo na svojoj polovici, a onda iskoristiti brza krila. Dinamo ima problema s povratkom u obranu i tu je prilika Hajduka. Naši suci znaju sjeckati igru suđenjem svakog faula, a to nije dobro. Vidjet ćemo kakav će biti kriterij," smatra Pletikosa i za kraj dodaje:

"Rudeš je mali prvak ove sezone. Izmame mi osmijeh na lice. Nakon jeseni su bili zadnji, ali su igrali jako dobro, a sada na proljeće su to sve naplatili," zaključio je Pletikosa koji je izabrao i momčad prvenstva ove sezone. A ona izgleda ovako:

Livaković - Barišić, Nižić, Benković, Juranović - Heber, Bradarić, Olmo, Majer, Soudani - Budimir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram