Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dojkić je dominirala, Hrvatice opet izgubile: Ruskinje bile jače

Dojkić je dominirala, Hrvatice opet izgubile: Ruskinje bile jače

U slučaju očekivane pobjede Francuske nad Češkom, hrvatskim košarkašicama će za plasman u osminu finala biti potrebna pobjeda nad Čehinjama u dvoboju trećeg kola koji je na rasporedu u nedjelju

VIDEO

Hrvatske košarkašice doživjele su i drugi poraz na Europskom prvenstvu, a u dvoboju 2. kola skupine D odigranom u Strasbourgu bolje od njih bila je reprezentacija Rusije sa 73-62 (22-19, 14-14, 25-16, 12-13).

Najbolje u hrvatskoj reprezentaciji bile su Ivana Dojkić s 25 koševa i pet ukradenih lopti te Iva Slonjšak s 12 poena. Ruskinje su do pobjede predvodile Raisa Musina s 19 koševa i 14 skokova te Maria Vadejeva koja je ubacila 17 poena, uz devet skokova i šest asistencija.

Nakon dva kola Ruskinje imaju dvije pobjede i nalaze se na vrhu ljestvice, ispred Francuske koja ima jednu pobjedu. Češka ima jedan poraz, a Hrvatska dva.

Od 20.45 sati utakmicu drugog kola odigrat će Francuska i Češka.

Nakon obostrano lošeg napadačkog početka, hrvatske košarkašice su s tri uzastopne trice došle do vodstva 15-12 u 7. minuti. No, za samo minutu i pol Ruskinje su napravile seriju 10-0 i došle do prednosti od sedam koševa (22-15).

Izabranice Stipe Bralića su potom zaigrale čvršću obranu i do kraja prve četvrtine te u početne tri minute druge ostavile suparnice bez ubačaja i serijom 10-0 ponovno došle do tri koša prednosti (25-22). Do kraja prvog poluvremena nijedna reprezentacija nije napravila značajniju prednost, a Ruskinje su na odmor otišle s tri koša viška (36-33).

Sve do polovice treće četvrtine Hrvatska je bila potpuno ravnopravan suparnik, a koševima Ivane Dojkić iz slobodnih bacanja izabranice Stipe Bralića su u 26. minuti povele 44-43. No, do kraja trećeg dijela Hrvatice su uspjele ubaciti još samo jednu tricu i pogoditi dva slobodna bacanja, a Ruskinje su postigle 18 koševa i stvorile zalihu od 12 poena za posljednjih deset minuta i tu su prednost održale do kraja utakmice.

U slučaju očekivane pobjede Francuske nad Češkom, hrvatskim košarkašicama će za plasman u osminu finala biti potrebna pobjeda nad Čehinjama u dvoboju trećeg kola koji je na rasporedu u nedjelju, 20. lipnja, od 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica