Sport

Komentari 90

Đoković se pokajao: 'Pogriješili smo, prerano smo ušli u ovo'

Đoković se pokajao: 'Pogriješili smo, prerano smo ušli u ovo'

Nakon što je potvrđeno da Novak Đoković (33) ima korona virus, najbolji svjetski tenisač obratio se putem Instagrama, a poslao je i novu poruku nakon par sat. 'Molim se da se svi u potpunosti oporave', kaže Novak

Jako mi je žao što je naš turnir nanio štetu. Sve što smo ja i organizatori radili proteklih mjeseca bilo je čistog srca i iskrenih namjera. Vjerovali smo da je turnir prošao sve zdravstvene protokole i zdravlje naše regije djelovalo je dobro kako bismo konačno ujedinili ljude radi dobrotvornih razloga. Bili smo u krivu i bilo je prerano, napisao je na društvenim mrežama najbolji svjetski tenisač i organizator Adria Toura Novak Đoković (33).

On se odbio testirati u Zadru zajedno s ostalim sudionicima te se uputio u Beograd gdje je odmah po dolasku podvrgnut testiranju. Rezultati su pak pokazali da su njegova supruga i on pozitivni na virus, dok su djeca negativna. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisači su se zabavljali u Zadru

- Ne mogu opisati koliko mi je žao zbog svakog slučaja zaraze. Ako ste bili na turniru molim vas da se testirate i distancirate. Za one u Beogradu i Zadru, osigurat ćemo potrebne medicinsku pomoć u bliskoj budućnosti. Ostatak turnira je otkazan. Molim se da se svi u potpunosti oporave - napisao je Novak.

Zadar: Zvijezde Adria Toura odigrale košarku s igračima KK Zadar

Najbolji svjetski tenisač je nakon događaja u Zadru dobio mnogo kritika. Đokovići se pak osjećaju dobro i nemaju nikakve simptome, a sada im predstoji odlazak u samoizolaciju u periodu od dva tjedna. Novak i njegova supruga su se tako pridružili Borni Ćoriću, treneru Grigora Dimitrova Christianu Grohu i kondicijskom treneru Đokovićevom Marcu Panichiju koji su nakon testiranja u Zadru bili pozitivni na koronu.

Novak se na turniru družio s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je se također testirao na koronu, ali njegov test je negativan. Družio se i s Biserkom Petrović koja će tek ići na testiranje, ali je već samovoljno u samoizolaciji.