Obavijesti

Sport

Komentari 110

Đokovića i dalje ne puštaju u SAD jer se ne želi cijepiti: 'Sve smo pokušali, ali ne prolazi'

Đokovića i dalje ne puštaju u SAD jer se ne želi cijepiti: 'Sve smo pokušali, ali ne prolazi'

Nakon što su mu početkom ožujka u SAD-u odbili dati izuzeće, Đoković ga je opet podnio za nastup na Mastersu u Miamiju. Na kraju će propustiti i taj turnir

VIDEO

Prošla godina je za Novaka Đokovića počela kao iz noćne more. Došao je u Australiju s naumom da nastupi na prvom Grand Slam turniru u godini, no odmah po dolasku izbio je jedan od najvećih skandala u 2022. godini. Kako se odbio cijepiti, odmah su ga smjestili u pritvor na aerodromu pa potom proslijedili u hotel za imigrante gdje je proveo dva tjedna. U konačnici su ga Australci deportirali.

Pokretanje videa...

ĐOKOVIĆA NE PUŠTAJU 02:05

Ipak, promijenila se vlast, ukinute su rigorozne korona mjere pa su Novaku ukinuli zabranu i ove godine se vratio u Australiju te napravio ono što nije prošle godine, a to je osvajanje desete titule.

Mnogi su mislili da će tako biti i s turnirima u SAD-u, no Novak će drugu godinu zaredom propustiti američku turneju te Masterse 1000 u Indian Wellsu i Miamiju jer se ne želi cijepiti protiv korona virusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Australian Open

Amerikanci ne odustaju od mjera, tko god od stranaca želi na njihovo tlo, mora se cijepiti, a Đokovićevi stavovi svima su poznati. Srpski tenisač zatražio je izuzeće, ali ministarstvo domovinske sigurnosti ga je odbilo pa se povukao s Indian Wellsa. Postojala je tanka nada da će ipak nastupiti u Miamiju, opet je tražio specijalno izuzeće, s nadom da će se tamošnje vlasti predomisliti. Guverner Floride Ron DeSantis pokušao je ishoditi dozvolu kod predsjednika SAD-a Joea Bidena, no ni to nije urodilo plodom.

Srpski tenisač povukao se i s turnira u Miamiju koji počinje 21. ožujka, što je potvrdio direktor James Blake.

- Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voljeli da na njemu imamo sve najbolje igrače svijeta. Napravili smo što se moglo. Pokušavali smo razgovarati s državnim predstavnicima vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama - kazao je Blake.

Đoković bi mogao nastupiti na US Openu?

Đoković će tako drugu godinu zaredom propustiti Indian Wells i Miami, ali bi mogao zaigrati na US Openu u rujnu. Naime, SAD bi u svibnju mogao povući zabranu ulaska necijepljenima, a to znači da će i on konačno steći pravo ulaska na njihovo tlo.

Australian Open - Men's Singles Photo Shoot

A svi znaju koliko su mu Grand Slamovi bitni, pogotovo nakon što se s osvojenim Australian Openom izjednačio s Rafaelom Nadalom s 22 titule na vječnoj listi. Kako god, ove godine čeka nas paklena borba za titulu najvećeg. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram