Obavijesti

Sport

Komentari 3

Đokovića prijavili za ATP Cup, pod srpskom zastavom debitira vojvođanski Hrvat Sabanov

Đokovića prijavili za ATP Cup, pod srpskom zastavom debitira vojvođanski Hrvat Sabanov

Australian Open počinje 17. siječnja, a Đoković bi u Sydney trebao stići najkasnije do 16. prosinca jer svaki putnik koji uđe u Australiju mora pokazati potvrdu o cijepljenju ili provesti 14 dana u karanteni

VIDEO

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nalazi se na popisu reprezentativaca uoči nadolazećeg ATP Cupa u Sydneyu, objavili su organizatori.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Boban slavili na Wembleyju

Pokretanje videa...

Đoković i Boban slavili na Wembleyu VIDEO

Osvajač 20 Grand Slam titula ranije je doveo u pitanje svoje sudjelovanje na prvom Grand Slam turniru Australian Opena, odbivši odgovoriti je li cijepljen protiv koronavirusa, koji je uvjet za ulazak u australsku državu Victoria. Đoković je prošlog tjedna, nakon poraza u polufinalu Davis Cupa od Hrvatske, rekao da će "vrlo brzo" objaviti odluku o nastupu na Australian Openu.

ATP kup nije nametnuo obvezu cijepljenja, ali svaki putnik koji uđe u Australiju mora pokazati potvrdu o cijepljenju ili provesti 14 dana u karanteni. Necijepljeni igrač stoga bi trebao stići u Sydney najkasnije do 16. prosinca.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

Uz Đokovića, Srbiju će na ovom turniru predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Čačić i Matej Sabanov, a Srbija se natječe u skupini A s reprezentacijama Norveške, Čilea i Španjolske.

Matej Sabanov i njegov brat Ivan (29), relativno su sporo napredovali prema vrhu, a najbolje godine odlučili su provesti pod paskom drugog teniskog saveza. Žalila su se braća još nakon osvojenog prvog Challengera da nikad nije bilo financijske podrške od strane HTS-a kao što je običaj u drugim zemljama.  Svojevremeno su isticali da su najbolje moguće uvjete dobivali kod prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića pa su se očito odlučili krenuti tim putem. 

Na ATP kupu neće sudjelovati samo dvojica igrača od 20 najboljih na svijetu, a to su Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.

Naslov će braniti selekcija Rusije koja će igrati u istom sastavu u kojem su osvojili Davis Cup, s drugi tenisačem svijeta Danilom Medvjedevim i Andrejem Rubljovom.

ATP Cup održat će se od 1. do 9. siječnja, a Hrvatska ne sudjeluje na ovom natjecanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka