Obavijesti

Sport

Komentari 240

Đokovićev otac podijelio objavu o deportaciji uz pjesmu Jasne Zlokić: Završio pokušaj atentata

Đokovićev otac podijelio objavu o deportaciji uz pjesmu Jasne Zlokić: Završio pokušaj atentata

Dok je Novak Đoković bio u hotelu za izbjeglice, njegov otac organizirao je prosvjede po Beogradu, svog sina usporedio s Isusom, a sada je podijelio objavu nakon konačne odluke o deportaciji. Ubrzo ju je i obrisao

VIDEO

U ranu zoru po srednjoeuropskom vremenu završila je sapunica koja traje već danima. Tročlano sudsko vijeće Saveznog suda u Melbourneu na čelu sa sucem Jamesom Allsopom jednoglasno je podržalo odluku ministra Alexa Hawkea te tako odbilo izdati vizu Novaku Đokoviću.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Prosvjednici pred sudom u Melbourne VIDEO

Najbolji svjetski tenisač tako neće nastupiti na Australian Openu i ostat će bez prilike da dođe do 21. Grand Slama u karijeri. Australci će ga deportirati u što kraćem roku, odnosno već u 12.30 ima zakazan let za Dubai odakle bi se trebao zaputiti u Srbiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PRATITE UŽIVO DEPORTACIJU NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ AUSTRALIJE:

Vijest o Novakovoj deportaciji šokirala je Srbiju. Tamošnja javnost tvrdi kako je ovo politička igra i da su se australski političari htjeli riješiti Đokovića pod svaku cijenu, a nedugo nakon konačne odluke o deportaciji, na Instagramu se oglasio Novakov otac Srđan Đoković.

Serbian tennis player Novak Djokovic departs from the Park Hotel government detention facility before attending a court hearing at his lawyers office in Melbourne

Organizirao je prosvjede po Beogradu dok je srpski tenisač bio u hotelu za izbjeglice, usporedio ga s Isusom i rekao kako je ovo političko ugnjetavanja njegova sina. Podijelio je objavu jednog korisnika, ali ubrzo ju je i obrisao.

- Završio je pokušaj atentata na najboljeg sportaša svijeta, 50 metaka Novaku u prsa. On nakon svega daje podršku mladom igraču od 17 godina. Eto to je Nole, čovjek, brate, vidimo se u Parizu - piše na objavi koju je podijelio Srđan Đoković. 

Nedugo nakon toga je obitelj Đoković objavila priopćenje.

- Jako smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da je Novak napustio Australiju. Ovdje nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom Grand Slamu u sezoni na kojem Novak dominira već godinama, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali. I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti. Vjerovali smo da će uvažiti činjenici koju je sud potvrdio - da je Novak opravdano dobio vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi “javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je donesena.

- Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo napraviti svi, prije svega mi, kao njegova obitelj, jest da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bit ćemo tu kako bismo podijelili udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, vjeru u ovaj sport, prije svega fair-play koji je ovdje u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Vjerujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek. 

Deportacija Novaku donosi još veće posljedice. To znači kako tri godine neće smjeti ući u Australiju, a kako su mu 34 godine, pitanje je hoće li više ikada nastupiti na Australian Openu. Uz to, tamošnja vlast mu je uručila i kaznu. Morat će platiti 500.000 dolara što ipak nije nešto što s čime će imati poteškoća.

Prošle godine osvojio je deveti naslov i to mu je vrlo vjerojatno bio posljednji nastup na turniru. I sam tenisač se oglasio nakon konačne sudske odluke.

Srpski tenisač se oglasio prvi put nakon konačne odluke o deportaciji. 

- Želio bih dati kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta na Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran - rekao je Đoković pa nastavio:

- Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da se sada svi možemo fokusirati na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, organizatorima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje za turnir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...