Obavijesti

Sport

Komentari 28

Doktor: Muamba je 78 minuta bio klinički mrtav, ovo je čudo

Doktor: Muamba je 78 minuta bio klinički mrtav, ovo je čudo
1

Klupski doktor Jonathan Tobin rekao je u razgovoru za BBC da je bilo potrebno čak 15 elektrošokova da srce mladog 23-godišnjeg Fabricea Muambe ponovno prokuca

VIDEO

Boltonov nogometaš Fabrice Muamba čudesno se oporavlja u londonskoj bolnici nakon što je bio klinički mrtav čak 78 minuta.

Premierligaški klupski doktor Jonathan Tobin rekao je u razgovoru za BBC da je bilo potrebno čak 15 elektrošokova da srce mladog 23-godišnjeg Muambe ponovno prokuca. Podsjetimo, veznjak Bolton doživio je srčani udar u 42. minuti utakmice četvrtfinala engleskog FA Cupa protiv Tottenhama na White Hart Laneu.

- Bojali smo se najgoreg i nisam mislio da ćemo imati ovakav oporavak. Ovo je čudo – rekao je Tobin.

- Prošlo je 48 minuta otkako je doživio srčani udar do trenutka kada je primljen u bolnicu. Nakon toga je prošlo još dodatnih 30 prije negoli mu je srce počelo kucati – prisjeća se doktor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kardiolog Andrew Deaner, koji je na utakmici bio u "službi" navijača, te je po nemilom događaju odmah utrčao na teren kako bi pomogao, također je iznenađen kojom brzinom se Muamba oporavlja.

- Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo onda je to sada. Svega dva sata nakon što je došao k sebi prišao sam mu i upitao ga za ime. Odmah mi je odgovorio: Fabrice Muamba. Nakon toga sam mu rekao da sam čuo da je poprilično dobar nogometaš na što mi je odgovorio: Trudim se... Zaplakao sam – rekao je Deaner.

Muamba se u prvim razgovorima najviše zanimao za rezultat utakmice na White Hart Laneu, a prvo što je upitao svog oca bilo je da li je Bolton izgubio od Tottenhama. Nakon što mu je otac Marcel rekao da je susret prekinut kod rezultata 1-1, Muamba je pitao zašto je sudac donio takvu odluku.

- Zbog onog što se tebi dogodilo – potvrdio je sinu Marcel Muamba.

Henry doletio iz SAD-a kako bi posjetio Muambu

Legenda nogometnog kluba Arsenal, Thierry Henry, doletio je iz Sjedinjenih Američkih Država u London kako bi u bolnici posjetio svog bivšeg suigrača Fabricea Muambu koji je preživio srčani udar prošloga tjedna.

Iako Henry nije viđen od strane britanskih novinara, glasnogovornik Udruge profesionalnih nogometaša, Bobby Barnes, otkrio je da je Francuz bio u bolnici i posjetio Muambu.

Henry je bio u Arsenalu kada je Muamba kao dječarac nicao u omladinskom pogonu "topnika", da bi 2005. godine postao član prve momčadi. Dvije sezone nakon toga prešao je u redove Birminghama, a nakon toga Boltona.

Samo dan nakon Muambine nesreće nogometaš španjolskog trećeligaš pretrpio infakrt!

Nevjerojatno zvuči da se samo dan nakon što je Fabrice Muamba pretrpio srčani udar, dogodila ista nesreća u španjolskoj trećoj ligi. Branič Puerta Bonite Sergio Granero imao je zastoj srca u nedjeljnoj utakmici protiv Pozuele. Granero se najednom srušio na travnjak, a utakmica je prekinuta nakon 83 minute igre. Liječnici su mu odmah pohitali u pomoć, a nakon pretraga rezultati su bili zadovoljavajući te je u ponedjeljak otpušten iz bolnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka