Obavijesti

Sport

Komentari 12

Dolaze nam nova rukometna uzbuđenja: Na redu su kadeti...

Dolaze nam nova rukometna uzbuđenja: Na redu su kadeti...
1

U Sjevernoj Makedoniji sutra (6. - 18. kolovoza) počinje Svjetsko prvenstvo s kojim će se i zatvoriti ovo dugo, toplo i nakon Španjolske uspješno rukometno ljeto

VIDEO

Proslavili smo prvu svjetsku juniorsku medalju, generacija koju je s klupe vodio Davor Dominiković iz Španjolske se vratila s povijesnim srebrom, a od utorka po novu "mladu" medalju kreću 19-godišnjaci, rukometno i dalje kadeti.

U Sjevernoj Makedoniji sutra (6. - 18. kolovoza) počinje Svjetsko prvenstvo s kojim će se i zatvoriti ovo dugo, toplo i nakon Španjolske uspješno rukometno ljeto. Radi se o generaciji 2000. čiji je izbornik Siniša Markota, a za kojeg je Dominiković rekao kako u rukama ima kvalitetniji materijal od njega.

Ako je ona "manje kvalitetna" uspjela doći do svjetskog srebra, onda očekivanja javnosti nisu malena, ali polako... Gdje smo i na čemu smo, vidjet ćemo odmah protiv Norvežana (10.30) u dvorani Jane Sandanski.

U osminu finala prolaze 4

- Mislim da smo dobro pripremljeni. Dečki su zbilja bili maksimalno posvećeni svemu što smo planirali odraditi. Nadajmo se da će sve to funkcionirati i kada dođu utakmice - kazao je prije polaska za Skoplje izbornik Markota koji je svoje mladiće tesao od Zadra, preko Delnica i Ivanić-Grada.

- Imali smo više od 20 igrača u ovoj završnoj fazi. U petak nam se priključio i srebni junior Fran Mileta, koji, zapravo, pripada ovoj generaciji. Znam da će neki biiti razočarani, ali imamo samo 16 mjesta i dio njih smo morali ostaviti doma na, tzv., pričuvnoj listi, ukoliko se netko ozlijedi da mogu uskočiti. Vjerujte mi, to nije bila nimalo lagana zadaća. 

Nakon Norveške slijedi dan odmora pa redom Čile, Saudijska Arabija, Slovenija i Španjolska. Dalje u osminu finala idu četiri ekipe.

- Nestrpljivi smo i želimo da Prvenstvo što prije počne. Dugo smo se pripremali. Radili smo mnoge stvari koje ranije nismo imali priliku i vjerujem da ćemo biti dobri. Zapravo, siguran sam jer smo postali prava klapa u ovom razdoblju. Prvi je cilj proći skupinu, a onda juriš na medalju. Mlađi kadeti i juniori postavili su nam visok cilj, ali mi smo spremni i nadamo se da ćemo nastaviti taj niz - najavio je Karpo Sirotić.

  • Maraš i Pribetić vođe

Za razliku od juniora ova reprezentacija kvalitetnija je na krilima i pivotu. Tu ordiniraju najbolje desno krilo juniorskog SP-a Mileta, njegov novi suigrač u Nexeu Gianfranco Pribetić (malo ga muči rame), Veron Načinović... Na vanjskim pozicijama dosta će ovisiti o ljevaku Mateu Marašu, ali i o obrani 3-2-1 koju će Markota čuvati kao iznenađenje koliko je moguće.

  • Šveđani zlatni

Ova generacija lani je u Koprivnici i Varaždinu igrala Europsko prvenstvo, zlatni su bili Šveđani koji u Skoplje dolaze u potpuno novom sastavu (unutra tek treći golman), Islanđani srebrni, a Danci su u utakmici za broncu pobijedili Hrvatsku.

  • Hrvatska kadetska reprezentacija:

Vratari: Stipe Purić (PPD Zagreb),  Fran Lučin (Zamet)

Pivoti: Gianfranco Pribetić (Nexe), Veron Načinović (Zamet), Jan Koler (Umag)

Lijeva krila: Antonio Vrbić (PPD Zagreb), Juro Čakarić (Karlovac)

Desna krila: Fran Mileta (Nexe), Marin Sinčić (Umag)

Srednji vanjski: Karpo Sirotić (Dubrava), Ivan Rukavina (Sesvete)

Lijevi vanjski: Ante Ivanković (Dubrava), Ivan Filipović (Poreč), Josip Šimić (Potsdam)

Desni vanjski: Mateo Maraš (Akademija Balić & Metličić), Patrik Martinović (Zamet)

  • Raspored:

6. kolovoza: Hrvatska - Norveška (10.30)
8. kolovoza: Hrvatska - Čile (18:30)
9. kolovoza: Hrvatska - Saudijska Arabija (16.30)
11. kolovoza: Hrvatska - Slovenija (18.30)
12. kolovoza: Hrvatska - Španjolska (20.30)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe