Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Domaćin je probao sve da ne postanem svjetska prvakinja"

'Domaćin je probao sve da ne postanem svjetska prvakinja"
7

Treniram svaki dan. Ukupno mi na treninge ode po pet sati. U samom vrhu, gdje sam ja sada, može se zaraditi, ali ne i za miran život nakon karijere, rekla je Ivana

VIDEO

Ivana Habazin (24) u subotu je postala svjetska prvakinja u boksu u kategoriji do 66,5 kilograma. Pobijedila je odlukom sudaca Sabrinu Giuliani na njenom 'terenu', u belgijskom Herstalu.

- Domaćin je napravio sve da izgubimo, ali to smo i očekivali kada smo dolazili u njezin grad. Avionske karte dobili smo dan prije puta i to dvije, umjesto tri. Krenuli smo iz Zagreba za Bruxelles u 7.30 sati ujutro, a došli smo u hotel u 22.30 sati navečer. Išli smo preko Beča iako postoji izravna linija. Međutim, trener mi je rekao da pobjeda dolazi u ringu pa sam se pripremala 3,5 mjeseca. Ovo su mi bile najbolje pripreme - rekla nam je Ivana pa otkrila kako nije bilo lako niti u samom ringu:

- Imala sam ozljedu šake i cijelo vrijeme me boljela. Usprkos tome sam je dvaput uspjela uzdrmati. Skupljala sam bodove u svih 10 rundi. Želja za pobjedom bila je ogromna jer mi je ostao gorak okus od prošlogodišnjeg poraza za naslov. Zato nisam uopće kalkulirala.

A Ivana je prošle godine izgubila od Eve Halaši kojoj je oduzet pojas pa je Habazin dobila priliku kao prva izazivačica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatsku boksačicu čeka borba za titulu apsolutne svjetske prvakinje protiv Cecilije Breakhus (32). Prije toga bi Ivana htjela odraditi jedan meč u Zagrebu. 

Paralelno studira dva fakulteta, ali će studentske obveze zbog brojnih profesionalnih obveza morati 'zamrznuti'. Studira na Pravnom fakultetu u Rijeci i na Filozofsko-teološkom fakultetu u Zagrebu.

- Treniram svaki dan i to po dva treninga. Ukupno mi na treninge ode po pet sati. Srijedom se regeneriram, a nedjeljom pretežno odmaram iako volim aktivno odmarati pa znam otići na plivanje. Sve ovo je prilika koja se ne propušta pa ću se zasad okrenuti boksu.

Zarada nije takva da od cifre "zaboli glava".

- U samom vrhu, gdje sam ja sada, može se zaraditi, ali ne i za miran život nakon karijere. Međutim, to mi trenutno nije prioritet.

Za kraj je otkrila kako je okolina prihvatila njeno bavljenje pretežno "muškim sportom".

- Na početku mi roditelji nisu odobravali izbor, molili su me da se ne bavim time. S vremenom su se s time pomirili i sada su mi najveća potpora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram