Obavijesti

Sport

Komentari 208

Donio im više od 100 milijuna eura, a sad je postao suvišan

Donio im više od 100 milijuna eura, a sad je postao suvišan
1

Kad je Bjelica preuzeo Dinamo momčad je vrijedila oko 40 milijuna eura, svi igrači htjeli su pobjeći glavom bez obzira, a ispalo se od Albanaca. Danas ta ista momčad vrijedi gotovo 150 milijuna eura

VIDEO

Slika prva. Kolovoz 2017. Dinamo ispada od albanskog Skenderbega, igrači žele pobjeći iz Maksimira glavom bez obzira, Liga prvaka svjetlosnim godinama udaljena. Cijela momčad vrijedi oko 45 milijuna eura. Ako i toliko.

Slika druga. Rujan 2019. Pun Maksimir, Dinamo pobjeđuje Atalantu 4-0. Nitko od igrača ne želi iz Dinama, sanja se o osmini finala Lige prvaka. Momčad vrijedi gotovo 150 milijuna eura. Ako ne i više.

Čak i da ne znate ništa drugo, da ste zaspali u kolovozu 2017., a probudili se u rujnu 2019. bilo bi vam jasno da se nešto promijenilo.

Zagreb: Trening GNK uoči sutrašnje utakmice protiv Rosenborga

Od igrača za koje je, ruku na srce, malo tko i čuo, Nenad Bjelica i stožer napravili su reprezentativce, podigli vrijednost momčadi za 100 milijuna eura i još toliko, dakle, još100 milijuna eura donijeli Dinamu, što kroz plasman u Ligu prvaka, prihode od ulaznica te na kraju transfera igrača. I ne samo to, Dinamov rejting je narastao do te mjere da Pep Guardiola na Etihadu do 90. minute nije mogao računati na sigurna tri boda. Dinamo je od ružnog pačeta postalo prekrasan labud, u gradu se opet pričalo o Bjelici, Oršiću, Petkoviću, Ademiju, Livakoviću kao nekad o Mlinariću, Kranjčaru, Cerinu, Deveriću i Ćiri Blaževiću.

Slika treća. Ožujak 2020. Najuspješniji stožer u posljednjih 30 godina je otjeran, igrači proživljavaju najteže dane, Bjelica je stjeran u kut, a raskol u Dinamu nikad veći.

Nije teško biti Nostradamus pa otići korak dalje i kistom nacrtati četvrtu sliku.

Lisabon: Igrači Dinama odradili posljednji trenign uoči susreta s Benficom

Umjesto Bjelice doći će neko novo lice, koje neće imati apsolutno nikakav autoritet kod navijača, još manje kod igrača, a najmanje kod čelnika Dinama. Da se ne zavaravamo, neće biti doveden da razmišlja svojom glavom.

Jednom su pitali Billa Clintona, dok je bio predsjednik SAD-a, koji mu je najbojli savjetnik, a stari Clinton je odgovorio: “Onaj koji uvijek razmišlja suprotno od mene, jer ako razmišlja isto kao i ja, onda je jedan od nas dvojice suvišan. A to sigurno nisam ja”.

I to najbolje oslikava situaciju u Maksimiru. Da bi Dinamo bio uspješan klub, mora postojati različitost mišljenja. Treneri sa savitljivom kičmom su poželjni u Maksimiru, no sjetite se kakve su rezultate ostvarili... Prvak Hrvatske s Dinamom, ako ćemo iskreno, može biti svatko. Jer tko god je bio trener Dinama u posljednjih 15 godina, izuzev jedne, bio je prvak. Tko god je bio trener Hajduka, nije bio. A nije da su baš u Dinamu radili sve stručnjaci, a u Hajduku diletanti i neznalice.

Bitno je što napravite u Europi, a Dinamo je pod raznim stručnjacima postao kanta za napucavanje i sinonim za sramoćenje. Pod Bjelicom je postao ozbiljna momčad i vratio klub narodu. Smijeniti stožer, bez da se uprava pogleda u ogledalo, pucanj je u vlastito koljeno...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića