Obavijesti

Sport

Komentari 122

Donio nam najveću sreću, ali i najviše otkazivao Hrvatskoj...

Donio nam najveću sreću, ali i najviše otkazivao Hrvatskoj...
1

Ivan Rakitić ponovno je otkazao reprezentaciji zbog neriješenog statusa u klubu. Ipak, u istoj situaciji su Rebić, Lovren i Lovre Kalinić, ali oni su se odazvali izborniku Zlatku Daliću koji pokušava smiriti situaciju

VIDEO

Ivan Rakitić otkazao je zbog neriješenog statusa u Barceloni pa sam pozvao Marka Roga. Ako imamo neki problem s Raketom pustite me da to riješim na svoj način, rekao je izbornik Zlatko Dalić i dao nagovijestiti da možda ipak postoji nekakva začkoljica s veznjakom Barcelone. 

Hrvatska reprezentacija će ponovno biti lišena pomoći svog ponajboljeg igrača na gostovanjima protiv Slovačke i Azerbajdžana. Nije Rakitića bilo ni protiv Walesa u lipnju.

 

Drugi put otkazao u ovim kvalifikacijama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U razgovoru smo donijeli odluku da neće biti na ovoj akciji. Ivan Rakitić ima problema sa zadnjom ložom, preskočit će ovu akciju, neće igrati protiv Walesa, umoran je - pokušao je objasniti izbornik Dalić.

Rakitić otkazao reprezentaciji! Dalić: Ne razmišljam o njemu...
Rakitić otkazao reprezentaciji! Dalić: Ne razmišljam o njemu...

Naveliko se tada pričalo da je Rakitić zauvijek prekrižio reprezentaciju. Pisalo se da je povrijeđen, uvrijeđen... Ipak, Dalić je to oštro demantirao, a oglasio se i Raketa preko svojih prijatelja i suigrača.

Rostov na Donu: Hrvatska pobijedila Island i s tri pobjede ide u osminu finala

- Ne vidim razloga zašto ne bi igrao dalje za reprezentaciju. To ste vi krivi, pišete što hoćete - branio je Raketu Ivan Perišić.

- Navod da više neću igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nije utemeljen na činjenicama niti u njemu ima istine, poručio je Raketa tada za 24sata preko bliskog prijatelja.

Najavio oproštaj uoči SP-a

Ipak, sva ta otkazivanja pomalo su simptomatična. Pogotovo ako sve dovedemo u kontekst Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zabrinuo je tada Raketa hrvatske navijače jer je uoči prvenstva kazao kako postoji velika mogućnost da napusti reprezentaciju. Priča se dodatno zakotrljala kad je Hrvatska stigla do povijesnog srebra. Vodio nas je Rakitić prema finalu svojim klinički preciznim jedanaestercima. 

Uh, kako li je samo laknulo navijačima kada su se oprostili 'samo' Mandžukić, Subašić i Ćorluka.

- Shvatio sam da je želja za reprezentacijom bila jača od svega, toliko je bila velika da je bilo teško reći "zbogom". Srce je odlučilo. Igranje za hrvatsku reprezentaciju za mene je uvijek bilo nešto posebno. Nema većeg motiva nego odjenuti naš dres i staviti ruku na srce kad svira Lijepa naša - govorio je Raketa prošlog ljeta. Je li sada promijenio mišljenje?

OK, definitivno nije novost da Rakitić otkazuje reprezentaciji ako ima i najmanji problem. Otkazivao je Raketa zbog raznih ozljeda. Nekad zbog težih, ali nekad i zbog nekih manjih, nekih zbog kojih bi neki igrači stisnuli zube i zaigrali.

Izbornici imaju razumijevanja

Veznjak Barcelone jednom je kasnio na reprezentativno okupljanje par dana tadašnjem izborniku Anti Čačiću zbog bolesti kćerkice. 

- Svaka mu čast, bolje da ne igra ako u glavi nije 'čist' - rekao je Čačić, a na tom je tragu na današnjoj presici uoči Slovačke i Azerbajdžana bio je Zlatko Dalić.

- Ako igrač nije glavom unutra i bolje da mi ne dolazi - poručio je.

World Cup 2018 - Russia vs Croatia

Raketa se našao u potpuno konfuznoj situaciji u klubu. Od igrača koji je bio neizostavan u vizijama trenera Barcelone Ernesta Valverdea postao je višak praktički preko noći. Iz sastava ga je izbacio Frenkie de Jong, a on se lomi. Hoće li se boriti za minutažu u Barceloni iz koje ga, sada je očito, tjeraju, ili će put Juventusa ili PSG-a.

'Rakitiću smeta što nije dobio novi ugovor, ali ostaje u Barci'
'Rakitiću smeta što nije dobio novi ugovor, ali ostaje u Barci'
Valverde o budućnosti Rakitića u Barci: A što da vam kažem?
Valverde  o budućnosti Rakitića u Barci: A što da vam kažem?

Podsjetimo, Juve ga želi u razmjeni za Emrea Cana ili Federica Bernardeschija, a sve glasnije se Raketu spominje i u kontekstu trampe za Neymara iz PSG-a.

Prijelazni rok završava danas, komotno se Rakitić mogao priključiti u utorak ili srijedu, ali svejedno je otkazao reprezentaciji. Jesu li posrijedi neki dublji problemi u odnosu Rakete i Dalića, ili je riječ samo o nezgodnom tajmingu, možda saznamo u danima koji dolaze...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida