Obavijesti

Sport

Komentari 7

Doping afera: Ademi će danas otvoriti B nalaz u Švicarskoj!

Doping afera: Ademi će danas otvoriti B nalaz u Švicarskoj!
4

Arijan Ademi pao je na dopinškom testu nakon Arsenala. Prijeti mu četverogodišnja suspenzija. Dinamov veznjak otputovao je u Švicarsku gdje će otvoriti B nalaz...

VIDEO

Na dan kad Dinamo dočekuje Olympiacos Arijanu Ademiju nogomet će biti u drugom planu.  Srušio se svijet veznjaku Dinama koji je spakirao stvari i krenuo put Švicarske gdje bi danas trebao otvoriti omotnicu i saznati rezultat B nalaza na dopinškom testu na kojem je pao nakon Arsenala. Ako bude pozitivan, jao si ga Ademiju. 

Prema Uefinom pravilniku prijeti mu kazna od dvije godine, a prema Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping (HZTA), "modri" veznjak mogao bi dobiti četverogodišnju suspenziju!

- Ademi u utorak ujutro otvara B nalaz u Švicarskoj. Ne znam hoće li analiza biti gotova isti dan. Jako mu je teško. Tužan je i razočaran, ali on kaže i ja mu vjerujem, da ništa svjesno nije uzeo - rekao je Zoran Mamić.

Ademi je bio među najboljima u prvom kolu protiv Arsenala. Dinamo je napravio senzaciju, ali baš je ta utakmica bila kobna za Ademija. Uefa je obavijestila Dinamo da je njihov igrač pao na dopinškom testu nakon te utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naši igrači godinama redovito prolaze dopinška testiranja i ovako nešto nikad se nije dogodilo. Ademi je u zadnjih godinu dana testiran šest puta i svaki put je sve bilo u redu - šokirani su bili u Dinamu.

Dinamo se (zasad) ne mora bojati za bodove, ali...

Prema Uefinim pravilima, klub može biti kažnjen ako više od jednog igrača tog kluba padne na dopinškom testu. Dinamu će ostati bodovi protiv Arsenala kako god završio ishod s Ademijem. No ako tijekom ove sezone u Ligi prvaka više od dvojice igrača koji igraju u Dinamu padnu na doping testu, klubu prijeti diskvalifikacija.

"Ako više od dva igrača iz iste momčadi prekrše antidopinška pravila tijekom trajanja jednog natjecanja, Uefa će, osim individualnih sankcija prema igraču, sankcionirati i klub prema pravilniku. Sankcije mogu biti izbacivanje kluba iz natjecanja koje je u tijeku i zabrana sudjelovanja u natjecanjima u narednim godinama", stoji na Uefi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu