Obavijesti

Sport

Komentari 11

Doping kontrola: Igrači leže na tlu kao sardine, nekad do jutra!

Doping kontrola: Igrači leže na tlu kao sardine, nekad do jutra!
1

Ademi je uzeo jednu tabletu, koju nam je donio na provjeru i ona nije na listi zabranjenih. Ali je u procesu proizvodnje u tvornici bila kontaminirana, što smo i dokazali na sudu, otkrio je dr. Smodek

VIDEO

Kad kontrola dođe, nema "joj, igrač je zakasnio na trening" ili "evo, sad će doći", odmah slijedi kazna. Zato u svakom trenutku moraju znati gdje je tko, sve im moramo javljati, naglasio je Dinamov liječnik dr. Ivica Smodek u prilogu koji je za HTV napravio Edin Mahmuljin.

Pokretanje videa...

03:30

Otkrio je kako izgleda dopinška kontrola na utakmicama Lige prvaka:

- Ranije smo izvlačili papiriće, liječnik svakoga kluba izvukao je po dva igrača suparničke momčadi. Ali ti su se papirići otkrivali tek u 75. minuti. Sad se mi, liječnici, nađemo s Uefinim čovjekom na stubama tunela koji vodi u svlačionice u 85. minuti i na tabletu slučajnim odabirom izaberemo po dva igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ta dvojica sirotih ne mogu slaviti eventulanu pobjedu ili uspjeh svoje momčadi.

- Dočekamo ih na ulazu u tunel i dopratimo do dopinške sobe. Putem prođemo kraj momčadske svlačionice, ali oni ne smiju ni proviriti unutra. Mi im kasnije smijemo donijeti, recimo, mobitel, da prikrate vrijeme čekajući.

A čeka se... zna se što.

- U dopinškoj sobi ih čeka dosta vode, nekad su pili i bezalkoholno pivo, ali često se čeka po dva-tri sata da se pomokre. S tim da je i dok mokre Uefin čovjek odmah iza njih.

Da, kad ne ide, svašta se radi...

- Nekad si masiraju mjehur, nekad legnu na pod kao sardine jer navodno u tom položaju lakše mokraća dođe. Ali znalo se dogoditi da satima ne ide, pa čekamo gotovo do jutra - kaže dr. Smodek.

Nažalost, baš poslije jedne od najvećih Dinamovih europskih pobjeda uslijedila je dopinška afera: nakon 2-1 protiv Arsenala 2015. godine Arijan Ademi bio je pozitivan na doping. I postao je žrtva oštre borbe protiv dopinga i nulte tolerancije.

Naime, Ademiju je odrezana četverogodišnja suspenzija, a nakon što je dokazao na sudu da nije kriv i da je ispoštivao sve što treba, kazna mu nije ukinuta, ali mu je, kao, bila umanjena. Sudski se borio godinu i pol dana, a Uefa mu je kaznu smanjila na dvije godine. Smodek je objasnio što se dogodilo:

- Ademi je uzeo jedan lijek, tabletu. I kako igrači moraju napraviti za svaki lijek, preparat koji uzmu, bilo da je riječ o sirupu za kašalj, kapima za nos..., tako nam je i on donio i pokazao što uzima. Taj lijek nije bio na listi zabranjenih niti je imao zabranjene supstance. Ali je u procesu izrade tvornički tableta bila kontaminirana s nečim nedopuštenim. To smo dokazali na sudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.