Obavijesti

Sport

Komentari 5

Cigano: Miočić je jednostavno bio bolji, ne čudi me pobjeda

Cigano: Miočić je jednostavno bio bolji, ne čudi me pobjeda
1

Je li moguće da je Fabricio Werdum puknuo pod pritiskom? Borac dugog staža, još iz dana Pride FC-a... U dvoranu u Curitibi se natiskalo 45 tisuća ljudi, a velika većina je bila na njegovoj strani

VIDEO

Stipe Miočić (33) postao je novi prvak UFC-a u teškoj kategoriji pobijedivši Fabricija Werduma (38) nokautom u prvoj rundi. Miočić je sletio u Cleveland, a dirljiv doček možete pogledati u videu ispod.

Iako je većinu MMA svijeta šokirao ishod borbe u brazilskoj Curitibi, Junior dos Santos kaže kako je takav rasplet očekivan. Podsjetimo, Brazilac je jedini čovjek u teškoj kategoriji koji je pobijedio i Miočića i Werduma.

- On (Werdum) nije udarač. On nije udarač! Ne može izmijenjivati udarce sa specijalistom kao što je Miočić. Ako se sjećate, Mark Hunt ga je prilično dobro istukao. Izgubio je prvu rundu, gubio je i drugu prije nego što ga je (Werdum Hunta) udario koljenom i pobijedio. Ali gubio je - rekao je hrvatskoj publici dobro poznati i popularni Cigano pa dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Protiv Velasqueza je bio prilično dobar. Ustvari, bio je puno bolji nego sad, bolji u stand-upu. Ali to nije isto. Kad se boriš protiv udarača kao što je Miočić, po meni, trebaš ga rušiti i koristiti jiu-jitsu. Kada ga je 'zakačio' i nokautirao, Werdum se kretao prema naprijed bez obrane (bez garda). Zaista čudno.

Je li moguće da je Fabricio Werdum puknuo pod pritiskom? Borac dugog staža, još iz dana Pride FC-a... U dvoranu u Curitibi se natiskalo 45 tisuća ljudi, velika većina je bila na njegovoj strani. No Dos Santos je odbacio takvu mogućnost rekavši kako je Vai Cavalo izgledao "sretno i opušteno". Gledajući s profesionalne strane, Cigano je kratko opisao gdje je Werdum pogriješio.

- Prije nego je nokautiran, primio je udarac. Primio je desni direkt koji mu je Miočić 'bacio', ali je i dalje nastavio hodati. Kao, hodao je prema Miočiću, a da nije ni razmišljao o tome! Radio je nešto opasno što je, na kraju, vrlo čudno. Ali kao što samo to znao i prije reći - Werdum je dobar jiu-jitsu majstor.

Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum

Dos Santos se za kraj dotakao teške kategorije UFC-a. Kategorije u kojoj nitko nikad nije obranio pojas dva puta zaredom. Čak i Cigano, koji je držao pojas više od godinu dana, nije uspio obraniti pojas dvije borbe zaredom.

- Ovo je opasna divizija. Čak i kad imate favorita, ne znači da će pobijediti. Stvari se mijenjaju čim primite udarac, stvarno je zahtjevna kategorija. Ali ja sam i prije borbe prednost davao Miočiću. Čekao sam, i očekivao, drukčiju strategiju Werduma. Da ga sruši, da mu se približi, da ne dopusti Miočiću da koristi svoje boksačke vještine. Ali to se nije dogodilo - objasnio je Dos Santos pa zaključio.

- Način kako ja to vidim - Miočić je jednostavno bio bolji od njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu