Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Cigano: Miočić je jednostavno bio bolji, ne čudi me pobjeda

Je li moguće da je Fabricio Werdum puknuo pod pritiskom? Borac dugog staža, još iz dana Pride FC-a... U dvoranu u Curitibi se natiskalo 45 tisuća ljudi, a velika većina je bila na njegovoj strani

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
5 komentara

Stipe Miočić (33) postao je novi prvak UFC-a u teškoj kategoriji pobijedivši Fabricija Werduma (38) nokautom u prvoj rundi. Miočić je sletio u Cleveland, a dirljiv doček možete pogledati u videu ispod.

Iako je većinu MMA svijeta šokirao ishod borbe u brazilskoj Curitibi, Junior dos Santos kaže kako je takav rasplet očekivan. Podsjetimo, Brazilac je jedini čovjek u teškoj kategoriji koji je pobijedio i Miočića i Werduma.

- On (Werdum) nije udarač. On nije udarač! Ne može izmijenjivati udarce sa specijalistom kao što je Miočić. Ako se sjećate, Mark Hunt ga je prilično dobro istukao. Izgubio je prvu rundu, gubio je i drugu prije nego što ga je (Werdum Hunta) udario koljenom i pobijedio. Ali gubio je - rekao je hrvatskoj publici dobro poznati i popularni Cigano pa dodao:

- Protiv Velasqueza je bio prilično dobar. Ustvari, bio je puno bolji nego sad, bolji u stand-upu. Ali to nije isto. Kad se boriš protiv udarača kao što je Miočić, po meni, trebaš ga rušiti i koristiti jiu-jitsu. Kada ga je 'zakačio' i nokautirao, Werdum se kretao prema naprijed bez obrane (bez garda). Zaista čudno.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Je li moguće da je Fabricio Werdum puknuo pod pritiskom? Borac dugog staža, još iz dana Pride FC-a... U dvoranu u Curitibi se natiskalo 45 tisuća ljudi, velika većina je bila na njegovoj strani. No Dos Santos je odbacio takvu mogućnost rekavši kako je Vai Cavalo izgledao "sretno i opušteno". Gledajući s profesionalne strane, Cigano je kratko opisao gdje je Werdum pogriješio.

- Prije nego je nokautiran, primio je udarac. Primio je desni direkt koji mu je Miočić 'bacio', ali je i dalje nastavio hodati. Kao, hodao je prema Miočiću, a da nije ni razmišljao o tome! Radio je nešto opasno što je, na kraju, vrlo čudno. Ali kao što samo to znao i prije reći - Werdum je dobar jiu-jitsu majstor.

Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum | Autor: RODOLFO BUHRER Foto: RODOLFO BUHRER

Dos Santos se za kraj dotakao teške kategorije UFC-a. Kategorije u kojoj nitko nikad nije obranio pojas dva puta zaredom. Čak i Cigano, koji je držao pojas više od godinu dana, nije uspio obraniti pojas dvije borbe zaredom.

- Ovo je opasna divizija. Čak i kad imate favorita, ne znači da će pobijediti. Stvari se mijenjaju čim primite udarac, stvarno je zahtjevna kategorija. Ali ja sam i prije borbe prednost davao Miočiću. Čekao sam, i očekivao, drukčiju strategiju Werduma. Da ga sruši, da mu se približi, da ne dopusti Miočiću da koristi svoje boksačke vještine. Ali to se nije dogodilo - objasnio je Dos Santos pa zaključio.

- Način kako ja to vidim - Miočić je jednostavno bio bolji od njega.

Naši partneri pišu
Message