Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dragovoljac izgubio dobivenu utakmicu za zelenim stolom od Rudeša: 'Nema više fair playa'

Dragovoljac izgubio dobivenu utakmicu za zelenim stolom od Rudeša: 'Nema više fair playa'

Sporna je situacija iz 30. minute u kojoj trener Krešimir Sunara iz igre vadi Antu Mateja Jurića (19) i uvodi Marina Belančića (21). Na terenu su ostala samo dva igrača domaćih koji su mlađi od 21 godine

VIDEO

Imali su igrača manje cijelo poluvrijeme, dobro se držali protiv Rudeša i ne samo to, već je momčad Hrvatskog dragovoljca u sedmom kolu SuperSport Prve lige (op. a. drugi rang hrvatskog nogometa) slavila s 1-0 golom Ćavara u 82. minuti te su, bar su tako mislili, velika tri boda ostala u Sigetu.

No, tu dolazimo do problema i 30. minute susreta u kojoj trener Krešimir Sunara iz igre vadi Antu Mateja Jurića (19) i uvodi Marina Belančića (21) nakon crvenog kartona Cruza. Na terenu su ostala samo dva igrača domaćih koji su mlađi od 21 godine što prema propisima nije dozvoljeno.

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Gorica u utakmici 35. kola Prve HNL

Rudeš se na to žalio i na kraju je utakmica registrirana s 3-0 za goste, objavili su iz HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povjerenik natjecanja Prve NL donio je povodom žalbe NK Rudeš, na temelju članka 84. Pravilnika o nogometnim natjecanjima i članka 34. i članka 52. Propozicija natjecanja SuperSport Prve NL dana 27.09.2022.

O D L U K U

1. Utakmica 7. kola SuperSport Prve NL odigrana dana 24.09.2022. u Zagrebu između NK Hrvatski dragovoljac i NK Rudeš registrira se rezultatom 3:0 (par forfait) u korist NK Rudeš.

2. NK Rudeš vratit će se iznos uplaćen kao pristojba na žalbu“, stoji u obrazloženju HNS-a.

Razljutilo je to čelnike Dragovoljca čiju objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti. 

Herojska izvojevana pobjeda Dragovoljaca, izgleda bit će riješena za zelenim stolom. Nažalost, u današnjem nogometu, nema više viteštva, sportskog fair playa,  priznanja protivniku da je bolji. Usprkos čudnoj odluci glavnog suca  da promijeni svoju prvobitnu odluku žutog kartona  u crveni  Cruzu te igranju s igračem manje gotovo sat vremena, dosuđenog penala za goste, Dragovoljci su sve herojski izdržali i sportski pobijedili na terenu predvođeni kapetanom Marićem. Dječja radost na kraju utakmice koju su vidjeli gledatelji kad je kapetan završio u naručju razdraganih najmlađih navijača, bit će ugašena željom NK Rudeša koji nisu mogli dobiti na terenu, ali su dočekali administrativnu grešku u kolopletu događaja koji su se desili uz teren. Po propozicijama lige u svakom trenutku na terenu mora biti tri igrača mlađa od 21 godine. Način na koji se desilo isključenje Cruza, svakako je donijelo previdu Dragovoljčeve klupe,  te je taktičkom zamjenom zamijenjen igrač ispod 21 godine starijim igračem. Nažalost po propozicijama, takva zamjena nije dopuštena. Brojni komentari, ne samo navijača Dragovoljca da je ispod časti tražiti pobjedu na taj način, neće pasti na plodno tlo. Kao što smo napisali već na početku, nema viteštva u nogometu. No nema veze, kao i puno puta do sad, Dragovoljci će se vratiti još bolji jači na radost svojih navijača u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu