Obavijesti

Sport

Komentari 16

Drama do kraja: Gorica može u EL, a Osijek biti i treći i peti...

Drama do kraja: Gorica može u EL, a Osijek biti i treći i peti...
1

Posljednje kolo HNL-a odlučivat će o tome tko će biti treća, a tko četvrta momčad lige, shodno tome i tko će kasnije započeti europsku sezonu. Hajduk će sigurno biti među četiri, ali...

VIDEO

Pitanje prvaka i putnika u drugo pretkolo Lige prvaka (Dinamo) bilo je poznato još prije Uskrsa, pitanje doprvaka (treće pretkolo Europske lige) kolo prije kraja "zakaparila" je Rijeka, a Hajduk osigurao izlazak u Europu. Prošli je tjedan postalo poznato i da će Rudeš definitivno napustiti Ligu 10, a Istra 1961 u dodatne kvalifkacije.

Ipak, u 36. kolu HNL-a iduću nedjelju od 19 sati morat će se riješiti još dva bitna pitanja: tko je drugi putnik u Europu (Osijek ili Gorica) te tko će startati iz prvog, a tko iz drugog pretkola Europske lige?

Pobjeda Gorice nad Osijekom (1-0) ostavila je momčad Sergeja Jakirovića u igri za četvrto mjesto koje bi najboljem debitantu u povijesti HNL-a (premašio Splitova 54 boda iz sezone 2010/11.) jamčilo kvalifikacije Europske lige. Tri je boda razlike, a u slučaju istog broja bodova Gorica bi bila u prednosti zbog boljega međusobnog omjera.

Suk golčinom šokirao Osijek koji sada kaska za Hajdukom...
Suk golčinom šokirao Osijek koji sada kaska za Hajdukom...

Da bi se to dogodilo, Gorica u posljednjem kolu treba pobijediti Lokomotivu u Kranjčevićevoj i pritom navijati za poraz Osijeka od Intera u Gradskom vrtu, u što je dosta teško vjerovati. Ali dok se igra, sve je moguće...

Osijeku, s druge strane, bod protiv Zaprešićana jamči Europu neovisno o rezultatu Gorice, a i poraz mu odgovara ne pobijedi li mu konkurent lokose. No sastav Dine Skendera ne igra samo da obrani četvrtu poziciju, nego napada i treću, kojom može izbjeći raniji početak europske sezone (1. pretkolo EL-a na rasporedu je 11. i 18. srpnja, a drugo 25. srpnja i 1. kolovoza).

Hajduk u Europi! Teška ozljeda pokvarila sve, Oreščanin ludio
Hajduk u Europi! Teška ozljeda pokvarila sve, Oreščanin ludio

Osijek za trećeplasiranim Hajdukom zaostaje tri boda i bolji je od njega u međusobnom omjeru pa ga preskočiti može samo ako pobijedi Inter, a Hajduk u istom terminu izgubi od Dinama na Maksimiru. Splićani će morati juriti bod u derbiju ako ne žele ovisiti o rezultatu iz Gradskog vrta.

Osim pozicija za Europu, u posljednjem će se kolu odlučivati i tko će biti najbolji strijelac lige. Mijo Caktaš i Mirko Marić izjednačeni su na 18 golova, a Jakov Puljić ima 16.

Sve u svemu, dovoljno razloga da s nestrpljenjem pričekamo završnicu sezone HNL-a prije zasluženog odmora.

HNL, 35. kolo:

  • Rudeš - Slaven Belupo (ponedjeljak, 18 sati)

36. kolo:

  • Istra 1961 - Rudeš (petak, 18)
  • Dinamo - Hajduk (subota, 19)
  • Osijek - Inter (subota, 19)
  • Lokomotiva - Gorica (subota, 19)
  • Slaven Belupo - Rijeka (subota, 19)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu