Obavijesti

Sport

Komentari 14

Cibalia dobila Split i zahuktala borbu za ostanak: Tko ispada?

Cibalia dobila Split i zahuktala borbu za ostanak: Tko ispada?
1

TKO ĆE U DRUGU LIGU? Samo dva boda dijeli Cibaliju od mjesta koje joj jamči nastavak borbe za ostanak u Prvoj ligi. Gol Edija Baše donio je Vinkovčanima slavlje nad Splitom 1-0

VIDEO

Mladen Bartolović s Cibalijom je upisao i drugu pobjedu te treći put izbjegao poraz u posljednje četiri utakmice. Vinkovčani su kod kuće svladali Split 1-0 u derbiju začelja 32. kola MAXtv Prve lige i tako, baš na 98. rođendan kluba, vratili nadu da može izbjeći ispadanje u Drugu HNL.

Matija Mišić pogodio je prečku iz slobodnjaka u 55. minuti, nakon čega je Edi Baša odbijanac pospremio u mrežu za gol vrijedan tek treće pobjede nebeskoplavih ove sezone u društvu najboljih, od čega druge baš protiv crvenih, i to istovjetnim rezultatom.

Vinkovčani su prednost uspjeli sačuvati do kraja unatoč isključenju Tomislava Čuljka zbog drugoga žutog kartona u 73. minuti.

- Jako teška utakmica protiv Splita, međutim kapa do poda igračima za ono što su danas napravili. Dominirali smo tijekom cijele utakmice. Split je došao po bod, a svoju priliku tražili su iz kontri i polukontri. Srećom, uspjeli smo blokirati njihove pokušaje. Zasluženo smo slavili na kraju - rekao je trener Vinkovčana Mladen Bartolović.

Cibaliju u posljednja četiri kola očekuju utakmice protiv Istre 1961 (u gostima), Osijeka (kući), Rijeke (u gostima) te Lokomotive (kući). S druge strane, momčad Brune Akrapovića prvo će dočekati Dinamo, potom gostuje kod Intera i Istre pa je domaćin Osijeku.

Deveto mjesto za nekoga od ovih dvaju klubova značit će razigravanje za ostanak u Prvoj ligi protiv drugoplasiranog sastava Druge HNL (vjerojatno Solin ili Gorica), dok posljednje mjesto znači automatsko ispadanje. Split je u eliti od 2010., dok bi za Cibaliju to značio ekspresan povratak nakon samo jedne sezone provedene u Ligi 10.

- Mi smo danas kao pravi gost donijeli poklon za rođendan Cibalije. Imali smo nekoliko izglednih prilika, no nažalost je izostalo ključno dodavanje u završnici. Trenutno nemam takav tip igrača koji bi odlučio utakmicu. U drugom poluvremenu nesretno smo izgubili bod, ali i dalje imamo dva boda prednosti. Uvjeren sam da ćemo ostati u ligi - kazao je Bruno Akrapović, trener Splita.

Slaven Belupo u prvoj je utakmici dana pobijedio Istru 1961 rezultatom 2-0 golovima Nikole Katića iz 44. te Mirka Ivanovskog iz 49. minute. Koprivničani su se time vratili na peto mjesto s dva boda ispred Lokomotive, dok je Istra pala na sedmu poziciju.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani