Obavijesti

Sport

Komentari 2

Drama malog Messijevog fana: Talibani ga traže, žele ga ubiti

Drama malog Messijevog fana: Talibani ga traže, žele ga ubiti
1

Maleni Muratza Ahmadi (7) dobiva stravične prijetnje talibana koji ga traže od kad je njegova životna priča postala viralna. Dječačić je živio u teškim uvjetima, nosio Messijev dres od vrećice, a onda upoznao idola

VIDEO

Svijet je spoznao moć nogometa 2016. godine kada je tada petogodišnji Muratza Ahmadi dospio na naslovnice svih medija. 

Ahmadi je prozvan 'kurdskim Messijem' nakon što su svijet obišle slike njega u improviziranom dresu argentinskog čarobnjaka. Roditelji mu zbog neimaštine nisu mogli kupiti dres, pa mu je stariji brat napravio dres od vrećice koju je obojio u boje argentinskog dresa.

Nije trebalo dugo čekati reakciju Barcelone i velikog igrača.

Muratza je na poklon dobio službeni dres Argentine i loptu s potpisom peterostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Messija, a sreća na dječakovu licu je bila neopisiva. Messi je u suradnji s Unicefom Muratzi poslao i svoje potpisane dresove Barcelone. Zvijezda Barcelone inače je ambasador Unicefa, a potaknut ovom dirljivom pričom, katalonski div je Unicefu, od sad pa nadalje, odlučio uplaćivati 2 milijuna eura umjesto dosadašnjih 1,5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Murtaza sada ima pravu stvar. Leo Messi je pomogao da se ostvari njegov san i darovao mu je potpisane dresove - objavio je Unicef dok je maleni Muratza rekao:

- Volim Messija, a moj dres kaže i da Messi voli mene.

Ipak, talibani koji siju strah i trepet po Afganistanu ne odobravaju interakcije sa zapadnim svijetom i već dvije godine žele napakostiti malenom Muratzu Ahmadiju i šalju mu gnjusne poruke preko svojih kanala. Njegova obitelj morala je odseliti u Pakistan. Nadali su se da će mirno živjeti u Kabulu, ali i dalje dobivaju ozbiljne prijetnje.

- Rekli su da će mi raščetvoriti sina. Morali smo napustiti Afganistan jer su nam prijetili, govorili su kako smo sada bogati i da im moramo dati novac jer će na u protivnom oteti sina - kazala je Schafika, uplakana majka dječaka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...