Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dramatična završnica Prve HNL: Tko će ispasti iz elitnog društva?

Dramatična završnica Prve HNL: Tko će ispasti iz elitnog društva?

Do kraja Prve HNL preostala su još samo tri kola, a borba za ostanak u prvoj ligi bit će tijesna. Posljednje plasirana momčad ispada u Drugu ligu, a u prvu izravno ulazi prvak iz Druge

VIDEO

HNL ulazi u samu završnicu, ovaj tjedan igra se dvostruki program, a prva je na rasporedu utakmica između Istre 1961 i Lokomotive od 17 sati, strašno bitna za odluku o tome tko će ispasti.

POGLEDAJTE VIDEO: Istra 1961

Pokretanje videa...

01:07

Četiri su momčadi koje se bore za ostanak ove sezone - Slaven Belupo, Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961, a vrlo je lako moguće da će utakmice iz posljednjeg kola odlučiti tko ostaje u ligi. 

Lokomotiva je u 33. kolu kod kuće slavila protiv Slaven Belupa 3-1, a u 32. kolu također je na domaćem terenu protiv Šibenika upisala pobjedu 1-0. 

- Lako je regenerirati se nakon ovakvih pobjeda. Ne razmišljamo da bi moglo biti umora, igrači jedva čekaju utakmicu. Svjesni smo kakav smo posao napravili u zadnja tri tjedna, došli smo u situaciju da dva kola prije kraja možemo teoretski potvrditi ostanak u ligi, da nam je to netko ponudio prije dva tjedna rekli bi mu da nije normalan, no mi nismo normalni jer smo si to priuštili - bio je iskren Samir Toplak. 

- Ponosan sam na dečke kako su reagirali pod strašnim pritiskom. Postali smo kompaktna i agresivna momčad. Očekujem to i sutra u Puli. Sigurno da je domaćin pod većim pritiskom, a to moramo iskoristiti - rekao je trener Lokomotive uoči gostovanja kod Istre 1961. 

S druge strane, Istra bi u slučaju poraza ili remija vjerojatno već bila u drugoj ligi iako dosta toga ovisi i o drugim rezultatima. 

- Matematički gledano nije sve na nama, jer nam se neki rezultati moraju poklopiti, ali direktni konkurenti imaju teži raspored od nas i svjesni smo da će se puno toga nas pitati. Mi moramo odraditi svoj dio posla, da bi onda pratili druge i gledali njihove rezultate - rekao je trener Danijel Jumić i dodao:

- U zadnje vrijeme stvari se ne odvijaju u smjeru u kojem bismo mi željeli, ali moramo se nastaviti baviti onime na što možemo utjecati, a to smo mi. Nisam išao previše daleko u sve moguće kombinacije, prvenstveno razmišljam o nama i maksimalni fokus mi je na današnjoj utakmici.

Istra i Rijeka sastali se u 30. kolu HT Prve lige

Kapetan Slavko Blagojević svjestan je situacije te se nada pozitivnom rezultatu. 

- Moramo pobijediti utakmicu. Trebamo izaći van na teren, pokazati da smo muškarci i igrati, nemamo više puno vremena - zaključio je. 

Slaven Belupo trenutačno je sedmi s 31 bodom, iza njega slijedi Lokomotiva s 29, pa Varaždin s 27 i posljednja je Istra 1961 s minimalnih 25 bodova. 

Borba za ostanak

34. kolo

  • Istra - Lokomotiva, 11.5. u 17 sati
  • Slaven Belupo - Rijeka, 12.5. u 16 sati
  • Dinamo - Varaždin, 12.5 u 18:05  

35. kolo

  • Istra 1961 - Slaven Belupo, 15.5. u 17 sati 
  • Lokomotiva - Osijek, 15.5. u 19:05
  • Varaždin - Rijeka, 16.5. u 15:00

36. kolo

  • Slaven Belupo - Varaždin, 22.5. u 18 sati
  • Hajduk - Lokomotiva, 22.5 u 18 sati
  • Osijek - Istra 1961, 22.5. u 18 sati
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica