Obavijesti

Sport

Komentari 50

Draženov Golf vraćen je gdje pripada - tamo u njegovu ulicu

Draženov Golf vraćen je gdje pripada - tamo u njegovu ulicu
3

Mama Biserka redovito ga je koristila i njime išla na grob na Mirogoju. Danas je postavljen tamo gdje pripada - u njegovu ulicu, ispod njegova koša na Baldekinu...

VIDEO

Dva Golfa obilježila su život Dražena Petrovića - onaj crveni u kojem je tragično nastradao i zauvijek zaklopio oči te onaj bijeli koji je trebao biti dar od Bosne za prvi potpisani ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Ovo je neka sretnija priča, priča o bijelom Golfu i beskrajnoj nadi...

POGLEDAJTE GALERIJU:

20
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dražen je tada, tek zeleni 19-godišnjak, vagao brojne opcije... Tek je odslužio vojni rok u JNA, a za njega su se trgali Cibona, Šibenka, Bosna, Partizan, Notre Dame... Ključni trenuci u borbi za, ispostavit će se, najboljeg hrvatskog košarkaša ikada dogodili su se 1984. godine. Tada je Cibona Nakićevim horokom u zadnjoj sekundi pobijedila Zvezdu i postala prvak Jugoslavije.

To je značilo da će Cibona biti predstavnik Jugoslavije u Kupu europskih prvaka. Tada je u Ciboni sve zapaženiju ulogu imao i Draženov brat Aleksandar stoga je bilo očigledno gdje će Dražen nastaviti karijeru.

Bosna mu je za prvi profesionalni ugovor namjeravala pokloniti bijeli Golf i tako ga uvjeriti da su upravo oni prava opcija. Automobil je i dan-danas u izvanrednom stanju i Draženova majka Biserka ga je redovito vozila.

- Čuvam sve Draženove uspomene pa i taj automobil s kojim odlazim na Mirogoj. Taj Golf su ljudi iz Bosne namijenili Draženu kao dio transfera - rekla je Draženova mama pa dodala:

- Kad je taj posao propao, moj suprug Jole i Neven Spahija otišli su u Sarajevo i kupili taj Golf.

Inače, na Mirogoju je svojevremeno bio i Diego Maradona. Tada je Biserki poklonio svoj dres, a ona njemu Draženov.

Draženov Golf danas je postavljen tamo gdje i pripada. U njegovom rodnom Šibeniku, u njegovu ulicu ispod njegova koša. Kao da nikad nije ni otišao, kao da još uvijek sjedi u kući zarobljen u trenutku vremena, a Golf čeka da ga izvede 'na vožnju'...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu