Obavijesti

Sport

Komentari 76

Draženova mama susrela se s Đokovićem i poklonila mu dres: 'Ovo će ići na posebno mjesto'

Draženova mama susrela se s Đokovićem i poklonila mu dres: 'Ovo će ići na posebno mjesto'
14

U Nacionalnom teniskom centru u Zadru nalazi se krema svjetskog tenisa. Sve je organizirao prvi reket svijeta, uz našeg osvajača Wimbledona, a sada i emocije pršte na spomen Dražena Petrovića

VIDEO

Jako emotivan trenutak, dirnut sam što ste došli, hvala što ste mi iskazali poštovanje i čast. Ovo ću držati na posebnom mjestu u svom domu, nadam se da će i reket poslužiti. Dražen je ikona sporta u regiji, čovjek koji je obilježio ne samo košarku, nego i sport općenito. Svi su mu se divili, cijela Amerika, svi koji prate košarku i sport, rekao je Novak Đoković nakon emotivnog trenutka na predstavljanju Adria Toura u Zadru. Novak je, naime, na poklon od Biserke Petrović dobio Draženov dres iz Netsa.

- Imao sam priliku slušati nekoliko vaših intervjua i vašeg Ace, najveći dojam na mene je ostavio dokumentarac Jednom braća, tu sam još bolje mogao upoznati čitavu priču i kako se sve to događalo. Čast mi je stajati tu pokraj vas. Nisam nikad mogao biti s Draženom, ali osjećam njegovu prisutnost s vama ovdje. Hvala vam puno što ste došli - zahvalio se na kraju Novak.

Adria Tour je dugoočekivani teniski spektakl u Zadru  koji će okupiti najbolje tenisače na svijetu. Prikupljen novac na ovome turniru namijenjen je u humanitarne svrhe, od čega dio i za izgradnju Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Hrvatski teniski savez je suorganizator ovoga spektakla pa je tako turnir najavila i predsjednica Saveza - Nikolina Babić.

- Izuzetno smo sretni i ponosni što ćemo ugostiti najbolje svjetske tenisače i što je Zadar ovog vikenda centar teniskog svijeta. Ovaj će turnir prenositi 110 zemalja. Moram se zahvaliti obitelji Đoković, Noletu, bratu Đoletu i naravno našem Goranu Ivaniševiću - rekla je predsjednica i dodala kako je pandemija koronavirusa 'pomogla' da se ovaj projekt ostvari. 

- Da nije bilo pandemije mi danas ne bismo bili tu jer bi igrači vrlo vjerojatno bili na nekim drugim turnirima. Drago mi je da smo se uspjeli okupiti, da krenemo igrati, da se tenis može razvijati. S obzirom na situaciju, mi se držimo svih uputa Civilnog stožera i na to pozivam i sve gledatelje koji će doći ovdje. Prvenstveno pazite na sebe,  a onda i sve druge - pozvala je Babić. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nole trenira na plaži

Pokretanje videa...

Novak Đoković u Zadru 01:02
Đokovićev otac: Federeru, imaš 40 godina, pa idi raditi nešto! Odi skijati ili odgajati djecu...

- Nakon svakog velikog događaja interes za tenisom raste. I Goran i Novak i svi dečki koji su ovdje su otvoreni i pristupačni, za fotografije, za autograme. Nakon takvih događaja uvijek imamo dodatan interes za bavljenje tenisom, tako je bilo i kada je bio Davis Cup ovdje. Vidjeli ste to i sada kada smo ovdje otvorili Nacionalni teniski centar, a sada to isto slijedi i u Zagrebu. Bez toga nema budućnosti i razvoja tenisa. Nadamo se da ćemo se vidjeti i tamo za jedno dvije godine na otvaranju i nekom lijepom eventu - zaključila je.

Kids

'Imamo osam veličanstvenih'

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević također je bio jedan od glavnih organizatora ovoga teniskog spektakla, točnije, direktor zadarskog dijela. I on je, kao Đole Đoković, najavio dva dana vrhunskog tenisa:

U Zadru će biti i 14. igrač svijeta
U Zadru će biti i 14. igrač svijeta

- Imamo ovdje osam veličanstvenih. Imamo šest svjetskih zvijezda, prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova. Imamo Rubleva koji je stigao danas, imamo Čilića i Ćorića. Imamo dvojicu srpskih tenisača - Daniela Petrovića i Peđu Krstina koji su kroz pozivni turnir izborili zasluženo mjesto da igraju s njima. Očekuje nas interesantna dva dana i vrhunski tenis. Ako pogledamo Beograd, ondje nitko nikoga nije štedio, tako da nas sigurno očekuje vrhunski tenis - najavio je Ivanišević i prokomentirao svoju direktorsku poziciju:

- Želio bih se zahvaliti obitelji Đoković: Noletu, vizionaru ovoga, Đoletu koji je to sve uspio spojiti i organizirao je vrhunsku predstavu u Beogradu. Dao je priliku nama u Zadru da to pokušamo nadmašiti, da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i mi ćemo se potruditi. Mislim da tu neće biti problema - rekao je.

United Grupa glavni sponzor humanitarnog teniskog turnira Adria Tour
United Grupa glavni sponzor humanitarnog teniskog turnira Adria Tour
Kids

'Očekuje nas spektakl'

Brat prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića, Đorđe Đoković direktor je cijelog Adria Toura.

- Definitivno je stresan period, ali kao što smo rekli, da nije bilo virusa vjerojatno ne bi ni nas bilo ovdje. Zahvaljujem se Vladi RH, Gradu Zadru i HTS-u što su nas krasno ugostili u Zadru i u ovome predivnom centru - rekao je Đoković.

- Sigurno nas očekuje sjajan turnir, vrhunski tenis. Imamo odlične tenisače i očekuje nas jako dobar tenis i veliki spektakl - smatra Novakov brat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju