Obavijesti

Sport

Komentari 30

Druga pobjeda Cedevite u EL-u: U Zagrebu je pao veliki Efes

Druga pobjeda Cedevite u EL-u: U Zagrebu je pao veliki Efes
10

Cedevita je odlično ušla u utakmicu, posebice Miro Bilan koji je u prvoj četvrtini zabio 10 koševa uz četiri skoka. Hrvatski prvak je imao i po šest koševa viška

VIDEO

U susretu 4. kola E skupine TOP 16 Eurolige, košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović pred 3,000 gledatelja pobijedili Anadolu Efes 84-80 (24-20, 23-27, 18-12, 19-21) ostavši u igri za plasman u četvrtfinale.

Hrvatski prvak je dočekao Efes s nizom od tri uzastopna poraza i bez Luke Žorića. Cedevita je prvo kod kuće teško poražena od Budućnosti VOLI. Nakon toga je došao poraz na gostovanju u Malagi, a zatim i poraz u Zadru. No, momčad Veljka Mršića je u trenucima kada je bilo najvažnije odigrala veliku utakmicu osvojivši dva važna boda. Cedevita i Anadolu Efes igrali su u istoj skupini i u prvoj fazi, a tada je svaka momčad odnijela pobjedu u gostima. Hrvati su slavili u Istanbulu, a Turci u Zagrebu.

Cedevita je odlično ušla u utakmicu, posebice Miro Bilan koji je u prvoj četvrtini zabio 10 koševa uz četiri skoka. Hrvatski prvak je u prvoj dionici imao i po šest koševa viška (18-12, 20-14), no Efes je smanjio na minus četiri (20-24). Na otvaranju druge četvrtine Efes se serijom 5-0 vratio u igru i do konca poluvremena gledali smo izjednačenu igru, pa se na odmor otišlo rezultatom 47-47.

Treća dionica donijela je i najbolju igru Mršićeve momčadi. Kod rezultata 49-49, Cedevita je serijom 14-1 pobjegla na velikih 13 koševa prednosti (63-50). Nažalost, turski sastav je do konca četvrtine smanjio na 65-59. Na otvaranju posljednje četvrtine Efes je serijom 10-2 stigao do vodstva 69-67 i činilo se kako će Turci ipak iz Zagreba ponijeti bodove. No, Mršićeva momčad je u minutama koje su slijedile hrabrom i pametnom igrom izdržala i u neizvjesnoj završnici dohvatila pobjedu. 

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 16 koševa i sedam skokova, Marko Arapović sa 16 koševa i pet skokova, te Fran Pilepić i Luka Babić sa po 12 koševa. Kod Efesa, koji kao i Cedevita ima skor 2-2, najefikasniji su bili Derrick Brown sa 17, naš Dario Šarić sa 16 i Thomas Huertel sa 12 koševa.

Danas je odigran i susret između Lokomotiva i Panathinaikosa, a ruski sastav je na krilima Amerikanca s hrvatskom putovnicom Dontaye Drapera slavio 76-67. Draper je zabio 20 koševa, dok je Malcolm Delaney dodao 14 koševa i šest asistencija. U redovima grčkog sastava najefikasniji su bili James Feldeine sa 13, dok su Antonis Fotis i Vladimir Janković dodali po 12 koševa.

U petak su na rasporedu preostale dvije utakmice, a sastaju se Darušafaka - Fenerbahče, te Crvena zvezda - Unicaja.

Na ljestvici vodi  Lokomotiv (3-1), ispred Fenerbahčea (3-0), Anadolu Efesa (2-2), , Cedevite (2-2), Unicaje (2-1), Crvene zvezde (1-2), Panathinaikosa (1-3) i Darušafake (0-3).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače