Sport

Komentari 14

'Drugi je gol došao nesrećom Gorice. Idemo po duplu krunu'

'Drugi je gol došao nesrećom Gorice. Idemo po duplu krunu'

'Gorica je dobila što je željela, rani gol. S tim su se dobro organizirali u dinamični, pokretljivi gol i dobro prijetiti iz kontra napada. Uspjeli smo u sve samo ne jednostavnom zadatku', objasnio je trener Dinama

Teška, ali slatka pobjeda. Naši ciljevi su uvijek izuzetno visoki - dvostruka kruna kad je to moguće. Nadomak smo jednome i drugome, ali predstoji nam još teška bitka da ostvarimo ciljeve, rekao je trener Dinama Damir Krznar nakon prolaska u finale Kupa pobjedom protiv Gorice (4-1) na Maksimiru.

Povela je Gorica golom dinamovca u svojim redovima, Darija Špikića, koji je već u trećoj minuti probio Danijela Zagorca i stavio težak zadatak pred Dinamo.

- Gorica je dobila što je željela, rani gol. S tim su se dobro organizirali u dinamični, pokretljivi gol i dobro prijetiti iz kontra napada. Uspjeli smo u sve samo ne jednostavnom zadatku, izjednačili smo i to nam je dalo malo mirnoće. Dominirali smo, stvorili puno lijepih šansi, ali teško je bilo doći do drugog gola koji je došao nesrećom Gorice da su ostali bez jednog igrača - jasan je Krznar.

Na kraju su s klupe ušli Arijan Ademi i Lovro Majer, ali ono što je obilježilo susret, osim eurogolova, je i crveni karton Keite u 48. minuti. No, i s igračem više su se dobro potrošili dinamovci prije odlaska u Koprivnicu za vikend i nastavka natjecanja u HNL-u.

- Moramo rotirati, to je tako, nema to izbora s obzirom na potrošnju i broj utakmica. Nismo se nadali produžetcima, dogodili su se i oni, ali neki su podijelili minutažu neke smo odmorili - rekao je trener Dinama i nastavio o završnici:

- Ritam je izuzetno težak, ali tako je kako je. Borit ćemo se najbolje što možemo i nadamo se dalje dobro 'slagati kockice'. Istra je pokazala da je izrazito neugodan takmac, praktički su sve utakmice nas protiv njih bile grčevite. Izuzetno su motivirani da naprave najveće postignuće u povijesti, ali i mi smo motivirani jer je Dinamo u zadnje četiri sezone osvojio tek jedan Kup. 

Damir Krznar na klupi Dinama još nema poraz.

- Želimo tu duplu krunu, nadam se da će se tad sve znati u prvenstvu i da ćemo biti rasterećeni ganjanja prvog mjesta. Nemam poraz? Neka tako i ostane - nasmijao se trener Dinama.

Najčitaniji članci