Obavijesti

Sport

Komentari 280

Čilić nije uspio! Del Potro je bio prejak i ušao u polufinale RG-a

Čilić nije uspio! Del Potro je bio prejak i ušao u polufinale RG-a
11

Marin Čilić ostao je bez polufinala Roland Garrosa. U meču koji je započet u srijedu, a nastavljen u četvrtak s 3-1 u setovima svladao ga je Juan Martin Del Potro, ostvarivši svoju 11. pobjedu protiv našeg igrača

VIDEO

Argentinac Juan Martin del Potro po 11. put u karijeri pobijedio je Marina Čilića u nastavku prekinutog četvrtfinalnog dvoboja u Roland Garrosu te se nakon tri sata i 49 minuta borbe probio u polufinale svladavši najboljeg hrvatskog tenisača sa 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5.   

Nastavak 'tie-breaka' prvog seta, koji je u srijedu prekinut kod rezultata 5-5, trajao je samo dva poena. Oba je osvojio Del Potro i stvorio početnu prednost u meču, na neki način i zasluženo, jer je Argentinac propustio tri prilike za 'break' u devetom te još tri u 11. gemu.

U izjednačenom drugom setu prvi je do prednosti stigao Čilić. Pri rezultatu 3-3 propustio je prve dvije prilike za 'break' u meču, ali je do njega stigao dva gema poslije.

Nažalost, kad je servirao za osvajanje seta, Marin je ostao bez poena. No, već u sljedećem gemu ponovno je stekao prednost koju je potvrdio i nakon više od dva sata igre stigao do izjednačenja na 1-1 u setovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlično je Čilić nastavio igrati i na početku trećeg seta, kad je Del Potro upao u krizu. Hrvatski tenisač je poveo 2-0 i došao do 15-40, dvije prilike za dvostruki 'break'.

No, Del Potro se izvukao, baš kao i u petom gemu, kad je spasio još jednu Čilićevu priliku za 'break'. I tada se dogodio potpuni preokret. Marin je počeo promašivati te tako pomogao Del Potru da se vrati i nizom od pet gemova osvoji treći set.

U četvrtom setu nije bilo prilika za 'break' sve dok Čilić nije trebao osigurati najmanje 'tie-break'. No, serijom pogrešaka naš je tenisač darovao 'break' Del Potru koji takvu priliku nije propustio i bez izgubljenog poena osvojio servis za pobjedu, ukupno 11. u dvobojima sa Čilićem i osmu zaredom, koja mu je donijela drugo polufinale u Roland Garrosu, gdje ga čeka Rafael Nadal.

Čilić je u porazu imao dvostruko više izravnih poena od Del Potra (51-25), ali je i daleko više griješio (63-34), što ga je ostavilo bez prvog polufinala Roland Garrosa.

Rafael Nadal će po 11. put u karijeri igrati u polufinalu Roland Garrosa, nakon što je u dvodnevnom četvrtfinalnom dvoboju preokretom došao do pobjede 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 nad Argentincem Diegom Schwartzmanom (ATP - 12.), poslije tri sata i 42 minute igre. Za 32-godišnjeg Španjolca to je 901. pobjeda u karijeri, a 84. u Roland Garrosu.

Nadal u međusobnim dvobojima sa Del Potrom vodi 9-5, a slavio je i u oba meča odigrana na zemljanoj podlozi, 2007. u 1. kolu Roland Garrosa i 2011. u finalu Davis Cupa u Sevilli.

U drugom polufinalu sastat će se Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Marco Cecchinato.

Roland Garros, tenisači - četvrtfinale

Rafael Nadal (Špa/1) - Diego Schwartzman (Arg/11) 4-6, 6-3, 6-2, 6-2

Juan Martin del Potro (Arg/5) - MARIN ČILIĆ (HRV/3) 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 280
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu